Borkai-ügy: az ügyészség a hivatali vesztegetés miatti feljelentést is elutasította

2019 november 22., péntek 8:02
158

„Megkeresésére tájékoztatom, hogy a Győri Regionális Nyomozó Ügyészségre Szabó Tímea országgyűlési képviselő által hivatali vesztegetés bűntette miatt tett feljelentését a nyomozó ügyészség bűncselekmény hiányában elutasította” – írta a Népszavának a Központi Nyomozó Főügyészség. A Párbeszéd társelnöke azért tett feljelentést, mert a korábbi győri polgármesterről megjelent szexvideókon több olyan vállalkozó is látható volt, akik jelentős megbízásokat kaptak a Borkai Zsolt vezette önkormányzattól.

Tegnapi hír, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szerint hiányzik a bűncselekmény gyanúja, ezért nem indítottak nyomozást kábítószer-birtoklás miatt sem Borkai-ügyben. 

Fotó: Kiss Bence/444

Van még el nem utasított feljelentés, aminek sorsa egyelőre bizonytalan, de egyelőre úgy tűnik, a Borkainak kellemetlen ügyekben nem annyira gyorsan halad a nyomozás, mint a megzsarolása felderítése. A Magyar Nemzet értesülései szerint a rendőrség kedden őrizetbe vett két, prostituáltként dolgozó nőt, akik felbukkantak a Borkai Zsoltról nyilvánosságra került pornográf felvételeken, illetve előállították a Borkait a vád szerint megzsaroló volt válogatott labdarúgót. 

Póczik József A 444-nek adott interjújában tagadta a vádakat, de elismerte, hogy tavaly nyáron megfordult nála néhány, Borkai Zsoltot és Rákosfalvy Zoltánt ábrázoló, jachton készült szexfotó. Az Index később azt írta, élettársának fia közvetíthette a prostituáltakat Borkai adriai luxusjachtozására, sőt F. Gábor maga is a hajón volt. A Népszava kérdésére, hogy ha ők készítették a felvételeket, akkor azok könnyen eljuthattak Póczik Józsefhez, a védője azt válaszolta, hogy ügyfelének „kifejezetten rossza a viszonya az élettársa fiával, kerülik egymást, igazából nincsenek kapcsolatban”. Ezért kezdeményezte a védelem, hogy vizsgálják meg Póczik és F. Gábor híváslistáját, hogy kiderüljön, nincsenek és nem is voltak kapcsolatban egymással.