Borkai-ügy: az ügyészség a hivatali vesztegetés miatti feljelentést is elutasította

2019 november 22., péntek 9:02
153

„Megkeresésére tájékoztatom, hogy a Győri Regionális Nyomozó Ügyészségre Szabó Tímea országgyűlési képviselő által hivatali vesztegetés bűntette miatt tett feljelentését a nyomozó ügyészség bűncselekmény hiányában elutasította” – írta a Népszavának a Központi Nyomozó Főügyészség. A Párbeszéd társelnöke azért tett feljelentést, mert a korábbi győri polgármesterről megjelent szexvideókon több olyan vállalkozó is látható volt, akik jelentős megbízásokat kaptak a Borkai Zsolt vezette önkormányzattól.

Tegnapi hír, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szerint hiányzik a bűncselekmény gyanúja, ezért nem indítottak nyomozást kábítószer-birtoklás miatt sem Borkai-ügyben. 

Fotó: Kiss Bence/444

Van még el nem utasított feljelentés, aminek sorsa egyelőre bizonytalan, de egyelőre úgy tűnik, a Borkainak kellemetlen ügyekben nem annyira gyorsan halad a nyomozás, mint a megzsarolása felderítése. A Magyar Nemzet értesülései szerint a rendőrség kedden őrizetbe vett két, prostituáltként dolgozó nőt, akik felbukkantak a Borkai Zsoltról nyilvánosságra került pornográf felvételeken, illetve előállították a Borkait a vád szerint megzsaroló volt válogatott labdarúgót. 

Póczik József A 444-nek adott interjújában tagadta a vádakat, de elismerte, hogy tavaly nyáron megfordult nála néhány, Borkai Zsoltot és Rákosfalvy Zoltánt ábrázoló, jachton készült szexfotó. Az Index később azt írta, élettársának fia közvetíthette a prostituáltakat Borkai adriai luxusjachtozására, sőt F. Gábor maga is a hajón volt. A Népszava kérdésére, hogy ha ők készítették a felvételeket, akkor azok könnyen eljuthattak Póczik Józsefhez, a védője azt válaszolta, hogy ügyfelének „kifejezetten rossza a viszonya az élettársa fiával, kerülik egymást, igazából nincsenek kapcsolatban”. Ezért kezdeményezte a védelem, hogy vizsgálják meg Póczik és F. Gábor híváslistáját, hogy kiderüljön, nincsenek és nem is voltak kapcsolatban egymással.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt