Borkai-ügy: az ügyészség a hivatali vesztegetés miatti feljelentést is elutasította

POLITIKA
2019 november 22., 09:02
comments 150

„Megkeresésére tájékoztatom, hogy a Győri Regionális Nyomozó Ügyészségre Szabó Tímea országgyűlési képviselő által hivatali vesztegetés bűntette miatt tett feljelentését a nyomozó ügyészség bűncselekmény hiányában elutasította” – írta a Népszavának a Központi Nyomozó Főügyészség. A Párbeszéd társelnöke azért tett feljelentést, mert a korábbi győri polgármesterről megjelent szexvideókon több olyan vállalkozó is látható volt, akik jelentős megbízásokat kaptak a Borkai Zsolt vezette önkormányzattól.

Tegnapi hír, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szerint hiányzik a bűncselekmény gyanúja, ezért nem indítottak nyomozást kábítószer-birtoklás miatt sem Borkai-ügyben. 

photo_camera Fotó: Kiss Bence/444

Van még el nem utasított feljelentés, aminek sorsa egyelőre bizonytalan, de egyelőre úgy tűnik, a Borkainak kellemetlen ügyekben nem annyira gyorsan halad a nyomozás, mint a megzsarolása felderítése. A Magyar Nemzet értesülései szerint a rendőrség kedden őrizetbe vett két, prostituáltként dolgozó nőt, akik felbukkantak a Borkai Zsoltról nyilvánosságra került pornográf felvételeken, illetve előállították a Borkait a vád szerint megzsaroló volt válogatott labdarúgót. 

Póczik József A 444-nek adott interjújában tagadta a vádakat, de elismerte, hogy tavaly nyáron megfordult nála néhány, Borkai Zsoltot és Rákosfalvy Zoltánt ábrázoló, jachton készült szexfotó. Az Index később azt írta, élettársának fia közvetíthette a prostituáltakat Borkai adriai luxusjachtozására, sőt F. Gábor maga is a hajón volt. A Népszava kérdésére, hogy ha ők készítették a felvételeket, akkor azok könnyen eljuthattak Póczik Józsefhez, a védője azt válaszolta, hogy ügyfelének „kifejezetten rossza a viszonya az élettársa fiával, kerülik egymást, igazából nincsenek kapcsolatban”. Ezért kezdeményezte a védelem, hogy vizsgálják meg Póczik és F. Gábor híváslistáját, hogy kiderüljön, nincsenek és nem is voltak kapcsolatban egymással.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.