Egy ajkai férfi megfenyegetett egy gyárat, hogy felrobbantja, ha tovább szennyezi a levegőt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt állította bíróság elé az Ajkai Járási Ügyészség azt a 32 éves férfit, aki a levegőszennyezésre hivatkozással két helyi üzem felrobbantásával is fenyegetőzött - írja az ügyészség.

A vád szerint a férfi 2019. október 19-én, röviddel egymás után, a saját laptopjáról küldött fenyegető tartalmú üzeneteket a két cég hivatalos e-mail címére. A vádlott az egyik levélben azzal fenyegetőzött, 

amennyiben az üzem nem szünteti meg a város levegőjének kormosítását, akkor hamarosan a földdel lesz egyenlő, 

majd a másik céget is megfenyegette, hogy felrobbantja az egész gyárat, ha továbbra is szennyezik Ajka levegőjét. 

A fenyegetések miatt mindkét cég vezetője a rendőrséghez fordult, amely rövid időn belül eljutott a férfihoz, és lefoglalta a számítógépet, melyről az üzeneteket küldte. 

Az Ajkai Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adva – alig egy hónappal az eset után – a vádlottat bűnösnek mondta ki 2 rendbeli közveszéllyel fenyegetés bűntettében, ezért 140 000 forint pénzbüntetésre ítélte, amelyet az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vett.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.