Egy ajkai férfi megfenyegetett egy gyárat, hogy felrobbantja, ha tovább szennyezi a levegőt

2019 november 22., péntek 10:10
44

Közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt állította bíróság elé az Ajkai Járási Ügyészség azt a 32 éves férfit, aki a levegőszennyezésre hivatkozással két helyi üzem felrobbantásával is fenyegetőzött - írja az ügyészség.

A vád szerint a férfi 2019. október 19-én, röviddel egymás után, a saját laptopjáról küldött fenyegető tartalmú üzeneteket a két cég hivatalos e-mail címére. A vádlott az egyik levélben azzal fenyegetőzött, 

amennyiben az üzem nem szünteti meg a város levegőjének kormosítását, akkor hamarosan a földdel lesz egyenlő, 

majd a másik céget is megfenyegette, hogy felrobbantja az egész gyárat, ha továbbra is szennyezik Ajka levegőjét. 

A fenyegetések miatt mindkét cég vezetője a rendőrséghez fordult, amely rövid időn belül eljutott a férfihoz, és lefoglalta a számítógépet, melyről az üzeneteket küldte. 

Az Ajkai Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adva – alig egy hónappal az eset után – a vádlottat bűnösnek mondta ki 2 rendbeli közveszéllyel fenyegetés bűntettében, ezért 140 000 forint pénzbüntetésre ítélte, amelyet az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vett.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt