Sacha Baron Cohen: A Facebook Hitlernek is engedte volna, hogy fizetett hirdetésben tolja „megoldását” a „zsidó problémára”

Tbg
2019 november 22., péntek 19:09
180

Erős beszédet mondott Sacha Baron Cohen humorista-színész az amerikai zsidó szervezet, a Rágalmazásellenes Liga rendezvényén. Cohen az amerikai techóriásokat támadta, mert teret engednek a gyűlöletbeszédnek, a hírhamisításnak és mindenféle, agitációra alkalmas tartalomnak.

Cohen a Facebookot, a Twittert, a Google-t és a YouTube-ot nevezte meg „az emberiség történetének legnagyobb propagandagépezetének”, amelyeknek köszönhetően megnőtt a gyűlöletbűncselekmények száma a világban.

„Az ezeken az oldalakon működő algoritmusok azokat a tartalmakat részesítik előnyben, amelyek a felhasználók elköteleződését fenntartják -  történeteket, amelyek az ösztöneinkre hatnak és félelmet, dühöt keltenek bennünk” - mondta a polgárpukkasztó filmjeivel híressé vált komikus.

„A hazugságok könnybben terjednek, mint az igazság... ahogy egy újság fogalmazott, csak képezljük el, mint tudott volna Goebbels a Facebookból kihozni (...) Ha fizetsz nekik, a Faceook bármilyen »politikai« hirdetést megfuttat, akkor is, ha az hazugság (...) A Facebook létezett volna a harmincas években, simán engedte volna Hitlernek, hogy félperces reklámokat posztoljon »megoldásáról« a »zsidó problémára«”

A Facebook alapítóját külön bírálta, amiért Mark Zuckerberg a Facebookot a szólásszabadság bástyájának nevezte. Cohen szerint az, hogy a Facebook megengedi, hogy a holokauszttagadók terjesszék eszméiket, nem a véleménynyilvánítás szabadságának a része, hiszen a holokauszt történelmi tény.

„A netes cégek most már felelősségre vonhatók azért, ha pedofilok használják platformjaikat saját céljaikra. Én azt mondom, tegyük őket felelőssé azokért is, akik faji vagyx vallási alapon akarnak gyerekeket tömegesen kiírtani!”

A Facebook nem kommentálta külön Cohen beszédét. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt