Visszavonja a Vasvári Csabával szemben indított fegyelmi eljárást a Fővárosi Törvényszék

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Mégsem indít eljárást a Fővárosi Törvényszék Vasvári Csaba bíróval szemben, közölte a törvényszék elnöke Tatár-Kis Péter. 

A Vasvári Csaba bíró elleni eljárásról a 444 is írt

„November 6-án nyilvánosságra került, hogy Tatár-Kis Péter (...) fegyelmi eljárást kezdeményezett Vasvári Csaba bíró ellen. (...) A fegyelmi célpontja, Vasvári Csaba egy "belső ellenzékhez" sorolt bíró. (...) Vasvári ellen most azért indult fegyelmi, mert egy általa tárgyalt büntetőügyben az EU luxemburgi bíróságához fordult.”

Tatár pénteki közleménye ezekre a sajtóhírekre reagál, és ezoket az értesüléseket, - különösebb magyarázat nélkül - légből kapottnak minősíti:

„Az elmúlt napokban számos hamis információ jelent meg a dr. Vasvári Csaba pesti központi kerületi bírósági bíróval szemben indult fegyelmi eljárással kapcsolatban.
A valótlan tartalmú híradások azt a hamis látszatot keltették, mintha dr. Vasvári Csabával szemben a Fővárosi Törvényszék elnöke azért indított volna fegyelmi eljárást, mert nevezett bíró egy előtte folyamatban lévő ügyben az Európai Unió Bíróságánál előzetes döntéshozatali eljárást kezdeményezett”

Tatár közleményében nem árulja el, miért indított eljárást, mivel a törvény szerint ezt a nyilvánosság kizárásával kell lefolytatni.

„A  (...) törvény ugyanakkor (...) akként rendelkezik, hogy a fegyelmi eljárást a nyilvánosság kizárásával kell lefolytatni. Erre tekintettel nem áll módomban a közvéleményt részletesen tájékoztatni a dr. Vasvári Csabával szemben megindított fegyelmi eljárás alapját képező bírói kötelességszegésről.”

Az eljárás visszavonását pedig azzal indokolja, hogy nyilvánosságra került az ügy:

„Bár a Fővárosi Törvényszék elnökeként a fegyelmi eljárás megindítása jelen esetben kötelességem volt, a bírósági szervezet érdeke most mégis azt kívánja, hogy e kezdeményezésemet vonjam vissza. Mivel a valóság feltárása a fegyelmi eljárás nem nyilvános volta miatt nem áll módomban, ezzel kívánom elejét venni annak, hogy bárki félinformációk kiszivárogtatásával rombolhassa amagyar bíróságok tekintélyét.” 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.