A kormány örül annak, hogy több mint 200 ezren töltötték ki a klímakonzultációt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Újabb fordulatot vett az eddig sem eseménytelen klímakonzultáció, ami a kormány honlapján volt elérhető az elmúlt egy hét során, és aminek a létezését a kormány egyáltalán nem kommunikálta az állampolgárok felé.

Pénteken írtuk meg, hogy ott lapul a Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiáról szóló konzultáció a kormány oldalán, azóta pedig rengetegen kitöltötték azt. Ezzel kapcsolatban vasárnap előbb a konzultációt szervező Innovációs és Technológiai Minisztérium szólalt meg, amelyik megüzente, hogy nem indítottak klímavédelmi nemzeti konzultációt, és Brüsszel miatt van az egész

Majd jött hétfőn Hollik István kormányszóvivő, aki elmondta, a konzultációnak nem az a célja, hogy az emberek átfogó véleményét megtudja a kormány, hanem egy Brüsszel által előírt kötelezettség, amelynek a kormány eleget tesz.

Ehhez képest aztán hétfőn újabb közleményt adott ki a Palkovics László vezette minisztérium, és közölték, hogy nagyon örülnek, hogy ennyien kitöltötték a kormány által amúgy elrejtett konzultációt. Közleményük így szól: 

„A Brüsszel által előírt cselekvési tervek elkészítése kapcsán Magyarország minden esetben társadalmi egyeztetésre bocsátotta a témát. Ilyen volt például a Nemzeti Energiahatékonysági Cselekvési Terv, a Megújuló Energia Hasznosítási Cselekvési Terv és a Második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia.

Örülünk annak, hogy a kérdőívet ennyien, több mint 200 ezren töltötték ki. Mindenkinek a véleménye számít,  a beérkezett válaszokat a minisztérium kiértékeli, annak eredményeit nyilvánosságra fogjuk hozni. Ezt követően tárgyal majd a kérdésről a kormány.  Magyarország kormánya – ahogyan eddig is - a magyar emberek véleményének figyelembevételével fogja meghozni döntését.”