A MÁV-ot már le is bénította ez a szokatlan időjárási jelenség, a havazás

Egy óra alatt kettőt késnek a vonatok Budapest és Vác között, akár a szobi, akár a vácrátóti vonalat nézzük. Egy olvasónk beszámolója szerint a veresegyházi állomáson már több vonat rostokol, "a pikírt hangosbemondó jelentette, hogy a váltók beragadtak, nincs ember a takarításukra". Olvasónk, Klára beszámolója szerint egy utastársuk jelentkezett, hogy ő kitakarítja a beragadt váltót, de közölték vele, hogy a sínek közé csak vizsgázott ember mehet, úgyhogy hiába lelkesedett az irgalmas szamaritánus, a vonatok csak vesztegelnek tovább.

A Mávinform hivatalos tájékoztatása szerint négy vonalon, a Budapest–Vác–Szob, a Budapest–Vácrátót–Vác, a Budapest-Lajosmizse és Budapest–Cegléd–Debrecen–Záhony vonalon is 30-60, esetenként 60-80 perc késésre kell számítani, ami azért különösen bájos, mert például Budapest és Vác között a menetidő elméletben rövidebb egy óránál.

A Mávinform annyit közölt még, hogy "a Nyugati pályaudvaron a havazás miatt nehézkes a váltóberendezések kezelése", illetve azt is, hogy az éjjel nem sikerült befejezni egy váltó és egy kitérő vágány éjszakai karbantartását a Nyugatiban.