A MOB döntése szerint csak büntetlen előéletű sportolók indulhatnak az olimpián, de Kenderesit ez nem érinti

sport
2019 december 02., 20:11

A Magyar Olimpiai Bizottság november végén döntött arról, milyen követelményeknek kell megfelelnie valakinek ahhoz, hogy indulhasson az olimpián, és a követelmények között szerepel a büntetlen előélet is. Az RTL Híradó beszámolója szerint ez a kitétel azonban Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes úszóra nem vonatkozik.

Kenderesi az úszó világbajnokság után egy dél-koreai klubban fogta meg egy lány fenekét, ebből pedig büntetőügy kerekedett, a dél-koreai bíróság jogerősen el is ítélte, pénzbírságot, 444 ezer forintnak megfelelő dél-koreai wont kellett fizetnie.

Az Úszó Szövetség szerint azonban ők nem készülnek arra, hogy Kenderesi ne indulna az olimpiáról, nem tudnak arról, hogy büntetett előéletű lenne. Ennek oka, hogy Magyarországon a pénzbüntetéssel járó bűncselekmények nem is kerülnek bele az erkölcsi bizonyítványba. Hogy a MOB elfogadja-e ezt az érvelést, még nem tudni, ők ugyanis azt mondták, majd csak az olimpia előtt ellenőrzik, megfelelnek-e a sportolók az előírt követelményeknek.