A MOB döntése szerint csak büntetlen előéletű sportolók indulhatnak az olimpián, de Kenderesit ez nem érinti

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Magyar Olimpiai Bizottság november végén döntött arról, milyen követelményeknek kell megfelelnie valakinek ahhoz, hogy indulhasson az olimpián, és a követelmények között szerepel a büntetlen előélet is. Az RTL Híradó beszámolója szerint ez a kitétel azonban Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes úszóra nem vonatkozik.

Kenderesi az úszó világbajnokság után egy dél-koreai klubban fogta meg egy lány fenekét, ebből pedig büntetőügy kerekedett, a dél-koreai bíróság jogerősen el is ítélte, pénzbírságot, 444 ezer forintnak megfelelő dél-koreai wont kellett fizetnie.

Az Úszó Szövetség szerint azonban ők nem készülnek arra, hogy Kenderesi ne indulna az olimpiáról, nem tudnak arról, hogy büntetett előéletű lenne. Ennek oka, hogy Magyarországon a pénzbüntetéssel járó bűncselekmények nem is kerülnek bele az erkölcsi bizonyítványba. Hogy a MOB elfogadja-e ezt az érvelést, még nem tudni, ők ugyanis azt mondták, majd csak az olimpia előtt ellenőrzik, megfelelnek-e a sportolók az előírt követelményeknek.