Rudy Giuliani Budapesten és Kijevben forgatva akarja cáfolni a Trump elleni vádakat

Az alkotmányos vádeljárással szembenéző Donald Trump amerikai elnök személyes ügyvédje, Rudolph W. Giuliani republikánus politikus, aki a vádak szerint szintén érintett az Ukrajna elnökére helyezett nyomásban, azzal igyekszik tisztázni Trumpot a vádak alól, hogy többek között Budapesten és Kijevben a jobboldali, trumpista One America News csatornának dokumentumfilm-sorozatot forgatva akarja bemutatni, Trump politikai ellenfeleinek milyen sötét ügyei vannak.

Donald Trump Rudy Giulianival 2016. november 20-án.Fotó: Don Emmert/AFP

Rudy Giuliani kedden Budapesten egy volt ukrán ügyésszel, Juri Lucenkóval találkozott, aki a vád szerint az egyik kulcsfigura a történetben, majd másnap Kijevben egyéb volt ukrán ügyészekkel, például Viktor Sokinnal és Kosztyatin H. Kulikkal beszélt – írja a New York Times.

A volt ügyészek, akiket korrupcióval is vádoltak, mind szerepet játszottak a Joe Biden volt amerikai alelnök és demokrata elnökjelölt-jelölt elleni vádak terjesztésében. (New York Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó