A rendőrség nyomoz a hajléktalant a villamosról lelökő férfi ellen

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Egy olvasói videóval mutattuk be, hogy a Kálvin tér és a Móricz Zsigmond körtér között, a 47-es villamoson egy férfi hosszan kiabált egy hajléktalannak tűnő, az elmondása szerint büdös férfival, majd az állomáson kilökte az ajtón, és bele is rúgott.


A BRFK a HVG-vel közölte, hogy nem érkezett hozzájuk bejelentés, de a XI. kerületi Rendőrkapitányság a videó alapján hivatalból nyomozást rendelt el garázdaság gyanújával ismeretlen tettes ellen.

A BKK az esetről azt írta: mivel a vezetőfülkéből azokon a villamosokon, amiket kamerával nem szereltek fel (például a 47-es) nem lehet nyomon követni, hogy az utastérben éppen mi történik, ilyenkor a többi, járművön utazó közreműködése és a járművezető, akár a rendőrség értesítése lehet a megoldás. Azt kérték, ha valaki a járműveken az utazást zavaró körülményeket, erőszakos, agresszív viselkedést észlel, értesítse a járművezetőt, mert ő köteles intézkedni: előbb felszólítja a problémát okozó személyt, hogy hagyja el a járművet, de ha ez nem elég, rendőrt hív.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó