A rendőrség nyomoz a hajléktalant a villamosról lelökő férfi ellen

bűnügy
2019 december 05., 17:20

Egy olvasói videóval mutattuk be, hogy a Kálvin tér és a Móricz Zsigmond körtér között, a 47-es villamoson egy férfi hosszan kiabált egy hajléktalannak tűnő, az elmondása szerint büdös férfival, majd az állomáson kilökte az ajtón, és bele is rúgott.


A BRFK a HVG-vel közölte, hogy nem érkezett hozzájuk bejelentés, de a XI. kerületi Rendőrkapitányság a videó alapján hivatalból nyomozást rendelt el garázdaság gyanújával ismeretlen tettes ellen.

A BKK az esetről azt írta: mivel a vezetőfülkéből azokon a villamosokon, amiket kamerával nem szereltek fel (például a 47-es) nem lehet nyomon követni, hogy az utastérben éppen mi történik, ilyenkor a többi, járművön utazó közreműködése és a járművezető, akár a rendőrség értesítése lehet a megoldás. Azt kérték, ha valaki a járműveken az utazást zavaró körülményeket, erőszakos, agresszív viselkedést észlel, értesítse a járművezetőt, mert ő köteles intézkedni: előbb felszólítja a problémát okozó személyt, hogy hagyja el a járművet, de ha ez nem elég, rendőrt hív.