A Facebook a 444-nek a GVH bírságról: Világosan kell elmagyaráznunk az embereknek, hogyan működik a szolgáltatásunk

Az embereknek egyszerűen és világosan kell elmagyaráznunk, hogyan működnek a termékeink és szolgáltatásaink. Nemrég frissítettük a Felhasználási Feltételeket az üzleti modellünkkel kapcsolatban, és nagyon örülünk, hogy ez választ ad a magyar Gazdasági Versenyhivatal aggodalmaira is

- ezt a 444-nek nyilatkozta a Facebook egyik szóvivője, miután a Gazdasági Versenyhivatal pénteken kora délután bejelentette, hogy 1.2 milliárd forintos rekordbírságot szab ki az óriáscégre. A GVH szerint

„a Facebook jogsértést követett el, amikor ingyenesként hirdette szolgáltatását nyitóoldalán és Súgóközpontjában: a fogyasztóknak ugyan valóban nem kellett díjat fizetniük a szolgáltatás igénybevételéért, de felhasználói aktivitásukkal és adataikkal üzleti hasznot hajtottak a vállalkozásnak és így fizettek a szolgáltatásért.”

A magyar hatóság szerint

  • az ingyenesség üzenet összezavarhatja a fogyasztókat,
  • kockázatmentesnek érezhetik a site használatát,
  • miközben egy csomó adata átkerül a céghez,
  • ennek pedig a felhasználók sokszor nincsenek tudatában,
  • hiszen sokan el sem olvassák az általános szerződési feltételeket. 

A bírság összegének megállapításakor a GVH a Facebook magyar hirdetési bevételét vette figyelembe, és azt is, hogy tavasszal módosították az ingyenességre vonatkozó kifogásolt részeket.

Úgy tudjuk a Facebooknál még vizsgálják a GVH mai határozatának részleteit.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.