Boris Johnson hűtőbe menekült a kérdések elől

Reggel 4 hírlevél
Amit tudni kell, minden reggel.

Boris Johnson brit miniszterelnök a csütörtöki választásra készülve azzal kezdte a szerda reggelt, hogy tejet osztogatott egy leedsi farmon „Get Brexit done”, azaz „hajtsuk végre a Bexitet!” feliratú ládákból. A rendezvényen ott volt a brit ITV élő reggeli műsorának riportere is, aki szerette volna a tévé stúdiójába kapcsolni Johnsont, hogy az ottani két műsorvezető interjút készíthessen vele.

Ennek két apropója lett volna, az egyik, hogy a legújabb előrejelzések egyre kisebbre mérik a konzervatívok előnyét, így elképzelhető, hogy a csütörtöki választás után felálló parlamentben sem lesz Johnsonnak megnyugtató többsége a Brexit végrehajtásához, a másik ok pedig a kampány új slágertémája, hogy a leedsi kórházban ágyhiány miatt kabátokon kellett feküdnie egy 4 éves kisfiúnak, aki tüdőgyulladással került kórházba, majd amikor egy riporter erről kérdezte a miniszterelnököt, az elvette és zsebre vágta a riporter telefonját.

Szerdán reggel viszont, ahogyan az ITV riportere Johnsonhoz lépett volna, a miniszterelnök egyik kísérője útját állta, és káromkodott is élő adásban, azt mondta: „for fuck's sake" azaz kb. „a kurva életbe már”. A stúdióban ülő műsorvezetők ezen erősen meg is lepődtek, majd a riporteren keresztül figyelmeztették a helyszínen lévőket, hogy az adás élőben megy.

Johnson később azt mondta a riporternek, hogy egy perc, és válaszol a kérdéseikre, majd besétált egy hűtőházba, ahonnan ki sem jött, amíg a riporter el nem ment.

(Guardian)

UPDATE 15:55

Olvasónk, Gyula hívta fel a figyelmünket, hogy a fenti videóban káromkodó miniszterelnöki kísérő valószínűleg ugyanaz az ember, aki ősszel még azzal lőtt PR-bakot, hogy eldobható pohárban nyújtott át kávét Johnsonnak. A miniszterelnök másik kísérője azonban gyorsan reagált, és ki is vette Johnson kezéből a poharat, majd fojtott hangon azt mondta: „Nem használunk eldobható poharat!”