Majdnem 30 millióért is repültek a honvédségi gépek, amiken rendszeresen utaznak állami vezetők

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Ahogy korábban beszámoltunk róla, az Átlátszó cikkéből kiderült, hogy a Magyar Honvédség két-két utasszállítógépével és luxusrepülőjével Dubajba, Panamára és Las Vegasba is utaztak már. A hvg.hu ehhez most azt is hozzátette, hogy

a legdrágább út 28,6 millió forintba, a legolcsóbb pedig 1,2 millió forintba került.Arról a négy repülőgépről van szó, amelyekről a Honvédség többször közölte, hogy nem kormánygépek, hanem katonai célokat szolgálnak, mégis rendszeresen járnak velük a kormány tagjai. 

A Magyar Légierő Airbus A319 szállítógépeFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Annyira, hogy 2018 július 6. és 2019 október 18. közt összesen 80 helyszínre utaztak rajtuk állami vezetők, konkrétan Áder János államfő, Orbán Viktor miniszterelnök, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Szijjártó Péter külügyminiszter és Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.