Vidnyánszky belenézett a színházakért tüntetők szemébe, és gyűlöletet látott

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Az a gyűlölet, ami áradt a tüntetésből, az nem szolgálja azt, hogy együttműködjünk”

- jelentette ki Vidnyánszky Attila, a kormánykonform színházakat tömörítő Teátrumi Társaság elnöke a többezres hétfői tiltakozásból. Amikor az ATV műsorvezetője megjegyzi, hogy ő ilyet nem látott, a Nemzeti Színház igazgatója viszont ezt látta az általa „tisztelt, drága Pintér Béla” és fiatal kollégák szemében.

Vidnyánszky az interjú során többször hangsúlyozta, hogy folyamatos a párbeszéd a szakmán belül és a kulturális törvény is demokratikus, hiszen ma reggel tárgyalt a másik színházi társaság vezetőivel. A magas labdát lecsapó riporteri kérdésre, miszerint 

a törvény elfogadása előtt talán több értelme lett volna egyeztetni róla, 

a kormányoldal színházi főembere azt mondja, eddig is folyamatosak voltak az egyeztetések. Arra nem reagál, hogy az önkormányzati színházak működését megváltoztató törvényről miért nem tárgyaltak az önkormányzatokkal vagy a színházakkal.

További részletek az ATV honlapján és videójában.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó