Nem a trolivezető, hanem egy utas élesztette újra a leállt szívű lányt

ÉLET
2019 december 13., 07:05

"Levélben köszönte meg a doktornő a trolivezetőnek, hogy megmentette egy 18 éves lány életét" - írtam három napja a BKK egyik hivatalos Facebook-oldala, a BKV - Szeretem csinálni tájékoztatása alapján. A posztban megszólaltatták Vaskó Sándor trolivezetőt is, aki részletesen el is mesélte, hogy hogyan kezdte meg a lány újraélesztését.

Vaskó Sándor trolivezető idén november 13-án megmentette egy utasa életét.
photo_camera Vaskó Sándor trolivezető idén november 13-án megmentette egy utasa életét. Fotó: BKV - Szeretem csinálni Facebook oldal

Megható történet volt, főleg mert Vaskónak tényleg háláját fejezte ki az Uszoki Utcai Kórház Intenzív Osztályát vezető Dr. Szabó Zsuzsanna. Ugyanakkor a történet megjelenése után az Indexnél jelentkezett Nagy Dávid, egy nagyvállalat pénzügyi osztályának dolgozója, aki azt állítja, hogy valójában ő volt az, aki megkezdte az áldozat újraélesztését.

Miután Vaskó története körbefutott a sajtón, az Indexnél többen is jelentkeztek, hogy szemtanúi voltak a történteknek, ami a valóságban másképp zajlott:

Vaskó valóban pozitív szerepet játszott, hiszen időben megállt és egyből leállította a trolibuszt, lehúzta az áramszedőt, értesítette a forgalomirányítást, leszállíttatta a többi utast, segítséget szerzett, és végig a lány mellett maradt, de az újraélesztést nem ő végezte, hanem Nagy Dávid. Ezt aztán a lány édesanyja is megerősítette, de hozzátette, hogy mindenkinek, így Vaskó Sándornak, Nagy Dávidnak és a többi segítséget nyújtó utasnak is egyformán hálás, ugyanis csapatmunkára volt szükség lánya életének megmentéséhez. A BKV Zrt. végül csütörtök este közleményben reagált. Azt írták, hogy "nem akarjuk elvitatni senki érdemeit, aki hozzájárult az életmentéshez és úgy gondoljuk, a végeredmény a legfontosabb a történetben".

link Forrás

"Lehetne vitatkozni, kin vagy min múlott több, hiszen ha nem állítja meg a buszt, nem húzza le az áramszedőket, nem teremt azonnal nyugalmi állapotot, akkor talán már késő lett volna a kompresszió. De fölöslegesnek tartjuk súlyozni a közös életmentés egyes mozzanatait. Örüljünk az eredménynek és ismerjük el mindenkinek az érdemeit" - írták.