Nyílt rasszizmusból hajtogatott adventi naptárral kedveskedik olvasóinak Bayer Zsolt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Bár zsúfolt mezőnyben indul, de egyértelműen Bayer Zsolt a magyar nyelvű rasszista gyűlöletkeltés megkoronázott királya. A rasszista véleményújságírásnál is két iskola van, a hosszan felépített, részletesen érvelős, és a rövidebb, inkább egy szűkebb témát vagy jelenséget lendületesen közelítő típus.

Bayer korábbi munkái mint a "Cigányliszka" az "Ugyanaz a bűz" vagy "Ki ne legyen" inkább az első kategóriába tartoztak, míg a fideszes aktivista Bádog nevű oldala viszont a második típushoz sorolható, ahol Bayer a lehető a legkevesebb betűbe a lehető legtöbb gyűlöletet próbál besűríteni.

Az önkormányzati választások után is volt már nyíltan antiszemita posztja (az ott felvillantott gondolatokat aztán Kósa Lajos fejlesztette tovább), és Bayer most a szeretet ünnepe előtti időszakban valamiért talán még jobban belehúzott. 

December 9-én "Kis kiegészítést tennék" című írásával melegít be, amiben a magyar sajtószabadság helyzetét kritizáló nemzetközi jelentés kapcsán megjegyzi:

„Mindazok, akik részt vettek ennek a „jelentésnek” az elkészítésében, menjenek el a büdös kurva anyjukba. Az egész geci Soros-bűnbanda.”

December 10-én a "Nagy lakosságcsere" című posztban egy marokkói származású francia rapper szatirikus klipjére reagálva az írja:

„És mennyire fog megint mindenki csodálkozni, amikor nagyon közelről, olyan ponyvaregényes kéztartással szét lesz lőve a kibaszott fekete meg muszlim pofájuk ezeknek.”

Másnap, december 11-én "Kínzó kérdés" címmel arra reflektál, hogy az ellenzéki képviselők a kulturális törvény módosítása ellen fekete színházi maszkkal tiltakoztak a parlamenti ülésteremben:

„Barátom szegezte nekem a kérdést:
A Cake Olivio milyen maszkot tett az arca elé? Fehéret?
És tényleg...”

Majd pár napos pihenő után, december 13-án az "Egy kis párizsi hangulat..." című írásában egy fotókból összefűzött videó látható. A képeken különösebb kontextus nélkül többnyire nem fehér emberek láthatóak egy város, talán Párizs utcáin, ahogy nagyon rossz körülmények között élnek sátrakban, illetve egyes fotókon sorban állnak, vagy imádkoznak, tüntetnek, egy parkban ülnek, vagy a kamerának mosolyognak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.