Scorsese ismét nekiment a szuperhősös filmeknek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Guardiannek adott interjúban a rendező azt mondta, nem kizárt, hogy Az ír az utolsó film, amit készített, mert a rendes alkotásoknak már egyszerűen nincs helyük a mozikban. Scorsese idén többször is kifakadt a Marvel-filmek ellen, és úgy tűnik, nem is tervezi, hogy leállna vele.

"Olyan helyzetbe kerültünk, hogy a mozik már csak a legújabb szuperhősös filmeket vetítik. Ahol 12 terem van, ott 11-ben szuperhősös filmet vetítenek. Ok, hogy az embereknek ezek tetszenek, de tényleg 11 teremben? Ez őrület olyan filmek számára, mint például a Lady Bird vagy a The Souvenir. Azok a filmek nem feltétlenül hoznak akkora pénzügyi sikert, de őszinte, valódi alkotások, melyek nagy közönséget vonzanak. Az, hogy egy film kommerciális, nem jelenti azt, hogy nem lehet művészi. A mozikat felfalta a termék. Egy termék, amit elfogyasztanak és eldobnak. Nézz csak meg egy olyan filmet, mint az Ének az esőben. Azt újra és újra lehet nézni. Szóval a kérdés: hogyan védjük meg a művésziséget?" - teszi fel a kérdést a rendező, aki szó szerint könyörgött közönségének, hogy ne telefonon nézzék meg legújabb filmjét.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.