Scorsese ismét nekiment a szuperhősös filmeknek

FILM
2019 december 21., 10:48
comments 164

A Guardiannek adott interjúban a rendező azt mondta, nem kizárt, hogy Az ír az utolsó film, amit készített, mert a rendes alkotásoknak már egyszerűen nincs helyük a mozikban. Scorsese idén többször is kifakadt a Marvel-filmek ellen, és úgy tűnik, nem is tervezi, hogy leállna vele.

"Olyan helyzetbe kerültünk, hogy a mozik már csak a legújabb szuperhősös filmeket vetítik. Ahol 12 terem van, ott 11-ben szuperhősös filmet vetítenek. Ok, hogy az embereknek ezek tetszenek, de tényleg 11 teremben? Ez őrület olyan filmek számára, mint például a Lady Bird vagy a The Souvenir. Azok a filmek nem feltétlenül hoznak akkora pénzügyi sikert, de őszinte, valódi alkotások, melyek nagy közönséget vonzanak. Az, hogy egy film kommerciális, nem jelenti azt, hogy nem lehet művészi. A mozikat felfalta a termék. Egy termék, amit elfogyasztanak és eldobnak. Nézz csak meg egy olyan filmet, mint az Ének az esőben. Azt újra és újra lehet nézni. Szóval a kérdés: hogyan védjük meg a művésziséget?" - teszi fel a kérdést a rendező, aki szó szerint könyörgött közönségének, hogy ne telefonon nézzék meg legújabb filmjét.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.