Fémlapok estek a járdára a Pénzügyminisztérium új épületének állványzatáról

időjárás
2019 december 23., 17:00

Egyik olvasónk elmondása és felvételei szerint a Pénzügyminisztérium új épületének átépített várbeli épület állványzatának egy részét ledöntötte az erős szél hétfőn délután 5 után. 

Az állványzat fém járólapjai közül több is a járdára zuhant a Hilton szálló felőli oldalon, csak a szerencsén múlott, hogy nem járt akkor arra senki.

Frissítés 19:54: az MTI-nek reagált a katasztrófavédelem helyettes szóvivője. Kolozsi Péter úgy fogalmazott, hogy az állványzat jelenleg a levegőben lóg. A tűzoltók körbekordonozták az épületet. Felvették a kapcsolatot a kivitelezővel, akit a helyszínre várnak

link Forrás

A rohamosan dráguló, már 50 milliárdnál tartó építkezés során a NER-közeli vállalkozók műemlékeket is elbontottak.

Az erős szél miatt országszerte 140 alkalommal kellett beavatkozni a tűzoltóknak, a legtöbb riasztást Budapesten, Pest, Veszprém és Somogy megyében kapták - mondta a katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek. A tűzoltókat jellemzően kidőlt fák, leszakadt faágak miatt riasztják, néhol tetőszerkezeteket bontott meg a viharos szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat két megyében másodfokú, több megyében és a fővárosban elsőfokú riasztást adott ki a viharos szél veszélye miatt. Azt írták: kedd kora délutánig a Dunántúlon és az ország középső részén többfelé várható erős, viharos északnyugati szél. A legerősebb széllökések általában 60-80 kilométer/óra körül alakulnak, de főként a Dunántúli-középhegységben és a Balatonnál kedd reggelig 90-100 kilométer/órát meghaladó lökések is előfordulhatnak. Kedd délután mindenhol veszít erejéből a szél.