Visszavonul Kassai Viktor

foci
2019 december 29., 16:47

Bejelentette visszavonulását az elmúlt két évtized legsikeresebb magyar játékvezetője, Kassai Viktor - írja a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja. 

Kassai Viktor az Olaszország-Svédország Eb-meccs játékvezetőjeként 2016. június 17-én.
photo_camera Kassai Viktor az Olaszország-Svédország Eb-meccs játékvezetőjeként 2016. június 17-én. Fotó: Vincenzo Pinto / AFP

Kassai 2008-ban az olimpiai döntőt dirigálta, a 2010-es világbajnokságon ő vezette a spanyol-német elődöntőt. 2011-ben ért a csúcsra, 35 évesen - az addigi legfiatalabbként - a Barcelona-Manchester United BL-döntő játékvezetője volt, ekkor a világ legjobb játékvezetőjének választották.

Karrierjét visszavetette, hogy a 2012-es Európa-bajnokságon nem adta meg a házigazda ukránok Anglia ellen szerzett szabályos gólját. Haza is küldték a magyar játékvezetői négyest a tornáról. A téves döntésnek óriási szerepe volt abban, hogy a fociban a videóbíró bevezetése mellett döntöttek. (Ironikus módon éppen Kassai volt az, aki aztán először adott meg olyan 11-est, amihez videóbírót használt.)

2017-ben a Bayern München átkozta a magyar bírót, mert két hibájával is eldöntötte a Real Madrid elleni BL-negyeddöntőt. Előbb kiállította Vidalt, aztán lesről elengedte Ronaldót, aki ki is használta a helyzetet és gólt lőtt. 

Tavaly ősszel pedig a BL-szezon legnagyobb bírói hibáját mutatta be a Manchester City-Sahtar Donyeck meccsen úgy fújt be büntetőt, hogy Raheem Sterling mellett védő sem volt, a földbe rúgott, azért esett el.

link Forrás

Aztán már az NBI-ben is voltak olyan meccsei, ami miatt ideje volt, hogy visszavonuljon, több csapat is kérte, hogy nekik ne vezessen meccset. 

"Harmincéves játékvezetői pályafutást fejezek be, hogy új kihívások elé tekintsek. Húsz évet töltöttem a magyar élvonalban, a nemzetközi mérkőzéseken pedig lényegében minden összejött, amit célul tűzhettem ki. Három évtized hosszú idő. Úgy döntöttem, hogy kezdődjön egy új korszaka az életemnek. Nem szeretnék eltávolodni a labdarúgástól, a sportvezetésben képeztem magam az elmúlt időszakban, és bízom benne, hogy sikeres lehetek ezen a területen is" - idézte magyar szövetség honlapja a 44 éves Kassait.