Műhóval borították be Moszkva belvárosát, ahol 1886 óta nem volt ennyire enyhe a tél

külföld
2019 december 30., 10:41

Teherautóval hordtak ki műhavat Moszkva belvárosának nagyobb utcáira, hogy így biztosítsák az ünnepi hangulatot. Az orosz fővárosban ugyanis kifejezetten enyhe az idei tél, a december 18-án mért 5,6 fokkal egy 1886 óta feljegyzett melegrekord dőlt meg, írja a BBC.

link Forrás

A Tverszkaja úton egy kisebb hódombot is építettek műhóból, hogy az ünnepi snowboard-bemutatóra sor kerülhessen, de jutott a műhóból a Vörös térre és a belváros több pontjára is. A havat több moszkvai korcsolyapálya feltört jegéből állították elő.

link Forrás

Az előrejelzések szerint amúgy az új év hidegebb időjárást hoz majd magával, és jövőre már hóra is lehet majd számítani. Orosz klímaszakértők szerint amúgy az enyhe tél a klímaváltozás következménye, és arra lehet számítani, hogy a következő években gyakrabban fordul majd elő ilyesmi: egyikük arról beszélt az orosz hírügynökségnek, hogy az elmúlt 30 évben a moszkvai régióban a decemberi átlaghőmérséklet 4 fokkal emelkedett, ami rengetegnek számít, a decemberekből gyakorlatilag novemberek lettek.

Így viszont legalább nem a semmit kell lapátolniuk a kivezényelt hómunkásoknak, ahogy eddig történt.

link Forrás