Halmozza az antiszemita botrányokat, álhírekkel posztolja tele a Facebookot: ő a Kossuth Rádió új igazgatója

media
2020 január 07., 11:47

Siklósi Beatrix váltja Mucsányi Mariannát a Kossuth Rádió csatornaigazgatói pozíciójában január 6-tól. Mucsányi Marianna három év után, közös megegyezéssel távozik a közmédiától, áll az MTVA keddi közleményében. 

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 2018. évi Média Díjával kitüntetett Siklósi Beatrix még tavaly márciusban, az M5 igazgatójaként
photo_camera A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 2018. évi Média Díjával kitüntetett Siklósi Beatrix még tavaly márciusban, az M5 igazgatójaként Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Siklósit 2014-ben még a történelmi egyházak nyomására kellett visszahívni az állami tévé vallási műsorainak éléről, miután rendszeresen antiszemita posztokat, rasszista vicceket, kurucinfós írásokat osztott meg a Facebookon. Például olyan álhíreket, mint ezek:

photo_camera Fotó: Facebook
photo_camera Fotó: Facebook

Ennek ellenére 2018-ban őt nevezték ki az M5 kulturális csatorna élére, ahol az utóbbi években olyan műsorok is lemehettek, mint amikor arról beszéltek a stúdióban, hogy a Waffen SS Budapesten harcoló katonái is megérdemlik a hősi jelzőt, vagy arról, hogyan lehet meggyógyítani a homoszexuálisokat.

photo_camera Fotó: Facebook

Siklósi már a kétezres években is botrányos szereplője volt a köztévének: ő vezette és szerkesztette az Éjjeli menedékhely című műsort, amit azért szüntettek meg 2003 októberében, mert behívták a stúdióba a MIÉP meghívására Magyarországon lévő David Irvinget, aki elmondhatta a műsorban, hogy az 56-os forradalom első két napja „antiszemita pogrom” volt, amit a „zsidókormány” ellen robbantottak ki.