Nem ingázik többé Amerika és Ausztrália közt, így harcol a klímaváltozással a sorozatsztár

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Eddig felváltva élt az Egyesült Államokban és Ausztráliában Yael Stone színésznő, aki főleg az Orange is the New Black című sorozatból ismert, most mégis úgy döntött, lemond amerikai zöld kártyájáról. 

Egy videóban azt mondta, hosszan és alaposan átgondolta a dolgot, míg arra jutott, muszáj személyes áldozatot hoznia a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében. 

„Megértettük, hogy nem etikus, ha egyszerre két országban tartunk fenn egy életet” - mondta Stone, és környezeti igazságtalanságnak nevezte, hogy mostanáig ilyen gyakran utazott. Ezentúl Ausztráliában fog élni, zöld kártya híján munkát sem vállalhat Amerikában. 

Stone egy másik videóban a példátlan ausztráliai tüzek miatt is megszólalt, és gyávának nevezte az ország vezetőit. „Ülök a sötét szobában, és azon agyalok, mi a fene történik. Lángokban áll az országunk... a miniszterelnökünk pedig egyáltalán nem csinál semmit.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Death and destruction here in Australia. It’s time to act. This is war.

Yael Stone (@yaelstone) által megosztott bejegyzés,

„Muszáj tennünk valamit, mert háborúban állunk, klímaháborúban. És az ellenség most először nem visel egyenruhát, amit könnyű lenne felismerni. A saját viselkedésünk lett az ellenségünk.” (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó