Nem ingázik többé Amerika és Ausztrália közt, így harcol a klímaváltozással a sorozatsztár

környezetvédelem
2020 január 07., 07:01

Eddig felváltva élt az Egyesült Államokban és Ausztráliában Yael Stone színésznő, aki főleg az Orange is the New Black című sorozatból ismert, most mégis úgy döntött, lemond amerikai zöld kártyájáról. 

Egy videóban azt mondta, hosszan és alaposan átgondolta a dolgot, míg arra jutott, muszáj személyes áldozatot hoznia a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében. 

„Megértettük, hogy nem etikus, ha egyszerre két országban tartunk fenn egy életet” - mondta Stone, és környezeti igazságtalanságnak nevezte, hogy mostanáig ilyen gyakran utazott. Ezentúl Ausztráliában fog élni, zöld kártya híján munkát sem vállalhat Amerikában. 

Stone egy másik videóban a példátlan ausztráliai tüzek miatt is megszólalt, és gyávának nevezte az ország vezetőit. „Ülök a sötét szobában, és azon agyalok, mi a fene történik. Lángokban áll az országunk... a miniszterelnökünk pedig egyáltalán nem csinál semmit.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Death and destruction here in Australia. It’s time to act. This is war.

Yael Stone (@yaelstone) által megosztott bejegyzés,

„Muszáj tennünk valamit, mert háborúban állunk, klímaháborúban. És az ellenség most először nem visel egyenruhát, amit könnyű lenne felismerni. A saját viselkedésünk lett az ellenségünk.” (Guardian)