Templomban szartak, börtönben végezték

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Egy láma a Machu Picchunál 2014-ben.Fotó: CRIS BOURONCLE/AFP

Hat turistát tartóztattak le Peruban azzal a váddal, hogy megrongálták az ország kulturális örökségét, miután rajtakapták őket, hogy a világhírű Machu Picchu inka komplexumán belül a Nap Temploma nevű szentély egyik nagyközönség elől elzárt részén kakáltak. 

Fotó: CRIS BOURONCLE/AFP

A fülön csípett betolakodók közelében egy, az építményről letört kődarabot is találtak, ami, miután lezuhant, megrongálta a padlót is. Elképzelhető, hogy ezzel a rongálással is a zárkába dugott csoport tagjait fogják megvádolni.

A egy francia nőből, két brazil, két argentin és egy chilei turistából álló csoport tagjait letartóztatták. Ha tényleg a kulturális örökség rombolásában találják őket bűnösnek a vádemelés után, elvileg négy évet meghaladó börtönbüntetést is kaphatnak.

(via rfi.fr)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér