Templomban szartak, börtönben végezték

Egy láma a Machu Picchunál 2014-ben.Fotó: CRIS BOURONCLE/AFP

Hat turistát tartóztattak le Peruban azzal a váddal, hogy megrongálták az ország kulturális örökségét, miután rajtakapták őket, hogy a világhírű Machu Picchu inka komplexumán belül a Nap Temploma nevű szentély egyik nagyközönség elől elzárt részén kakáltak. 

Fotó: CRIS BOURONCLE/AFP

A fülön csípett betolakodók közelében egy, az építményről letört kődarabot is találtak, ami, miután lezuhant, megrongálta a padlót is. Elképzelhető, hogy ezzel a rongálással is a zárkába dugott csoport tagjait fogják megvádolni.

A egy francia nőből, két brazil, két argentin és egy chilei turistából álló csoport tagjait letartóztatták. Ha tényleg a kulturális örökség rombolásában találják őket bűnösnek a vádemelés után, elvileg négy évet meghaladó börtönbüntetést is kaphatnak.

(via rfi.fr)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér