Egy brazil bíróság lezáratta az összes riói olimpiai stadiont

külföld
2020 január 16., 13:18

Biztonsági hiányosságok miatt minden olimpiai létesítményt bezáratott egy brazil bíróság a 2016-os játékok helyszínén, Rio de Janeiróban.

A G1 hírportál szerint a sportlétesítmények mindegyikénél hiányzik a tanúsítvány, amely igazolja, hogy a helyszín biztonságos.

photo_camera .2017. február 10-én közreadott kép a XXXI. nyári olimpiai játékok nyitó- és záróünnepségének helyszínéről, a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionról, fél évvel az olimpia után. A 2016. augusztusi ötkarikás játékokra épült, kihasználatlanul álló létesítmény berendezését megrongálták, és egy részét ellopták. (MTI/AP/Silvia Izquierdo).... Fotó: Silvia Izquierdo

A bíró döntésének indoklásában azt írta, hogy egy tömegrendezvény - például koncert - lebonyolítása tragédiával végződhet ezekben a létesítményekben. A város vezetése várhatóan fellebbez az ítélet ellen.

Az olimpiai létesítmények karbantartásáért, állagmegóvásáért felelős hatóságot tavaly júniusban megszüntették, azóta ezeken a helyszíneken rendszeresek a lopások. Az olimpiára épített sportcsarnokokat szinte alig használják valamire, és igencsak rossz állapotban vannak. (MTI)