Tárgyalást akar az ügyészség Gulyás Márton ügyében

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az ügyészség súlyosítást célozva tárgyalást kér az Állami Számvevőszéket 2018-ban megrongálók ügyében hozott büntetővégzéssel szemben - olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében. 

Maga a bűncselekmény az volt, amikor Gulyás Márton és társai 2018-ban festékkel rongálták meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) épületét. Az ügyben január 6-án emeltek vádat, az ügyészség akkor azt kezdeményezte, hogy a bíróság tárgyalás nélkül indítványozzon az elkövetővel szemben felfüggesztett börtönbüntetést, társaira pedig pénzbírságot szabjon ki.

A bíróság büntetővégzésében – a bűncselekmény váddal egyező megállapítása mellett – egy férfival szemben 240 óra közérdekű munkát és 120.000,- Ft pénzbüntetést, egy másik férfival szemben 240.000,- Ft pénzbüntetést szabott ki, a többi vádlottat 3 évre próbára bocsátotta.

A végzéssel szemben az ügyészség a vádlottak terhére – a 240.000,- Ft pénzbüntetéssel sújtott terhelt kivételével – tárgyalás tartását kéri súlyosításért, a vádirat szerinti büntetésekre ítélés érdekében.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó