Újabb 15 millió kínait vettek vesztegzár alá

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szédületes tempóban terjeszti ki az új típusú koronavírus okozta járvány miatt elrendelt vesztegzár területét a kínai vezetés. A New York Times legfrissebb jelentése szerint pénteken már összesen 13 városban rendeltek el vesztegzárat, ezeket se közúton, se vasúton, se repülővel nem hagyhatják el az ott lakók.

Így összességében már 35 millió, javarészt a járvány epicentrumában, Hupej tartományban élő kínai mozgását korlátozzák a járvány megfékezése reményében.

A gyorsan terjedő járvány már az egészségügyi ellátásban is fennakadásokat okoz, mivel a pánikoló lakosság tömegével keresi fel a kórházakat. Vuhanban, az epicentrumban a kórházakból a Times beszámolói szerint már olyanokat is visszafordítanak, akiknél már a betegség tünetei is jelentkeztek. Közben kétségbeesett felhívásokban könyörögnek ellátmányért, mert már kifogyóban vannak arcvédő maszkokból és más eszközökból is. A nehézségeket már a kínai kormány is elismeri, ezért csütörtökön sürgősséggel 144 millió dollárt különítettek el a járvány megelőzésének költségeire.

A járvány terjedését mi sem példázza jobban, hogy a már a hivatalos kínai jelentések szerint is van két halálos áldozat Hupejen kívül is - egyikük ezer kilométernyire északra, Hepej tartományban. A járványt a WHO jelentése szerint Kína 25 tartományában és tartományi szintű városában is kimutatták - ez nagyjából lefedi az ország sűrűn lakott területeit. (Via The New York Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó