Dzsudzsákot keresték ugyan, de már „nem topcsapatok, nem topligákból”

2020 január 28., 21:57

Dzsudzsák Balázs már 33 éves és a jelek szerint a menedzserével már nem hisznek a csodában. Vagy már csak abban hisznek.

Ügynöke, Vörösbaranyi József az M4 Sport Átigazolás című műsornak nyilatkozott a játékos jövőjéről. Dzsudzsák szerződése fél év múlva lejár. Az álmokról annyit, hogy menedzsere szerint a legreálisabb opció, hogy Dzsudzsák hosszabbít az Egyesült Arab Emírségekben vitézkedő al-Ittihad Kalbánál.

Persze még semmi sem biztos, beeshet még ajánlat, de az eddigi megkeresésekről a menedzser ezt mondta, hogy érkeztek ugyan ajánlatok, „természetesen már nem topcsapatokból és topligákból”, és nem is Európából. De Dzsudzsák jól érzi magát a klubjában, megbecsülik, a klub már jelezte, hogy hosszabbítanának.

2016-ban még a Bundesliga volt a cél

A 33 éves Dzsudzsákért komoly csapat már biztosan nem fog bejelentkezni, ahogy hiába vártak komoly ajánlatra négy éve, a jól sikerült 2016-os Európa-bajnokság után. Akkor még a török Bursaspor játékosa volt. Végül az Al-Wahdában kötött ki.

Dzsudzsák ekkor még egy kicsit magyarázkodott, hogy már az Eb előtt kereste az Emírségekből az Al-Wahda, a vezetőedzője, Javier Aguirre mindenáron a csapatában akarta látni, mesés ajánlatot tettek le elé, amit elsőre még visszautasított. Merthogy a Bundesligába akart szerződni, de hiába várta a megkereséseket.

"Végül hiába vártam két héten keresztül, hogy megcsörrenjen a telefonom. Nem tagadom, ez rosszul érintett. Az Európa-bajnokságon mást sem hallottunk, minthogy a magyar játékosok mennyire jók, itthon is minden rólunk szólt, azt hittem, nem győzünk majd válogatni az ajánlatok között. De szinte senkit nem kerestek,”

mondta. A magyar válogatott csapatkapitánya szerint a Hertha nem tudta volna kifizetni, így a berlini csapat komolyan szóba sem jött, a Schalke és a Leverkusen csapataival pedig nem sikerült a törököknek megegyezni.

„Csütörtökön még egy utolsó esély nyílt arra, hogy Európában maradok: az Olympiakosz ötszázezer euróért vett volna kölcsön egy évre, opciós joggal a jövő évi vásárlásra. A Bursaspor elnöke viszont ezt érthetően visszautasította: ott hevert előtte az Olympiakosz fél-, és az Al-Wahda hárommillió eurós ajánlata."

Az akkor 29 éves Dzsudzsák akkor még azzal hitegette magát, hogy játszik ők még topbajnokságban:

„Nem arról szól a történet, hogy volt hat, szakmai szempontból remek ajánlatom és én a hetediket, az anyagilag vonzóbbat fogadtam el, hanem arról, hogy egy konkrét megkeresés volt. A szerződésem két évre szól, akkor 31 éves leszek, így továbbra sem tettem le arról, hogy egy topbajnokságban futballozhassak.

2018-ban még utoljára meg akarta mutatni

Amikor a szerződése 2018 nyarán lejárt, és szabadon igazolhatóvá vált, vagyis egy fillér átigazolási díjat sem kellett volna érte fizetni, de komoly ajánlatot nem tett érte senki, két hónapig csapat nélkül tengődött, még a válogatottból is kimaradt. Akkor azt mondta, hogy nem szeretne hazajönni, mert ameddig lehet, külföldön folytatná a pályafutását.

Pedig korábban még Orbán Viktor is hívta:

link Forrás

Dzsudzsák végül 31 évesen maradt az Emírségekben, csak másik csapatban. Egy magyarázkodó levélben azt írta, hogy vissza akart térni az európai labdarúgásba, hogy még egyszer megmutassa „hogy érek még valamit, ezen a szinten is”. Aztán azzal folytatta, hogy „türelmesen vártam a megfelelő ajánlatra, de legnagyobb bánatomra nem kaptam ilyet”.

Dzsudzsákkal kapcsolatban rendre előjön, hogy képességei alapján több volt benne, mint amilyen karriert befutott, csakhogy számára mindig a lehető legmagasabb fizetés volt az elsőszámú szempont. Erre is kitért:

„Mivel a pénz velem kapcsolatban régen is, most is központi téma, egy dolgot fontos tisztázni.Amikor a fejembe vettem, hogy visszatérek, tisztában voltam vele, hogy az eddigi bérem töredékét kereshetem meg Európában. Ezért kész is voltam a kompromisszumra, mert tudtam, hogy ezért nekem is áldozatot kell hozni.”

De mivel nem jött össze, így maradt az Emírségekben, a Bors szerint évi 700 millió forintért.

Dzsudzsák éppen egy éve hosszabbította meg a szerződését most nyárig. Akkor elismerte, hogy nyáron közel állt ahhoz, hogy a Videotonhoz szerződjön, de ebből nem lett semmi. „Nem a fizetésen múlt, egyéb részletekben nem tudtunk megegyezni” - mondta a Nemzeti Sportnak, és kifejtette, hogy szerinte messze nem olyan rossz az emírségek bajnoksága, mint amilyen az itthoni megítélése. „Nem akarom a tüzet szítani, de vajon mennyivel járnak kevesebben az én meccseimre, mint az NB I-es bajnokikra?”

A játékos most 33 évesen újabb hosszabbítás előtt áll, és remekül érzi magát az Emírségekben.

Dzsudzsák karrierje:

  • Debrecen-PSV Eindhoven, 2008 január
  • PSV Eindhoven-Anzsi Mahacskala, 2011 július
  • Anzsi-Dinamo Moszkva, 2012 január
  • Dinamo-Bursaspor, 2015 augusztus
  • Bursaspor–Al-Wahda, 2016 augusztus
  • Al-Ittihad Kalba, 2018 szeptember-

A 444 fociblogját itt tudod követni Facebookon:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.