Pont aznap járt az egri fideszes képviselő Orbánnál, amikor kiderült, hogy pártszimpátia alapján listázták a város választópolgárait

POLITIKA
2020 január 31., 10:13
comments 59

Csütörtökön Eger városának közgyűlésén Mirkóczki Ádám, összellenzéki jelöltként győztes polgármester olyan papírokat mutatott be, amiket az egyik alpolgármester szekrényében találtak. Ezek olyan 2014-es listák, amiken egri választópolgárok nevét, lakcímét és „aktivitását” is feltüntették, utóbbi esetében az 1-es mutatja a Fideszt leginkább elutasító, a 7-es a leginkább elfogadó választókat. Pont úgy, ahogy a Kubatov-listákon. 

Az egri városházán megtalált dokumentumok között voltak Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselőjelöltnek 2014-ben gyűjtött, kitöltött ajánlóívek fénymásolatai is. Az ajánlóíveket a törvény szerint meg kell semmisíteni, az azokon szereplő adatokat tilos lemásolni, megőrizni. 

Mirkóczki bejelentette, hogy feljelentést tesz a rendőrségen személyes adatokkal való visszaélés és választási csalás gyanúja miatt.   

Nyitrai Zsolt egyelőre nem reagált Mirkóczki bejelentésére. Viszont éppen tegnap járt a továbbra is kékzakós Orbán Viktornál a Miniszterelnökségen Eger fideszes választókerületi elnökeként. 

A jelek szerint minden rendben van:

2018-ban nyarán egyébként Nyitrait a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízottnak nevezte ki Orbán Viktor. A miniszterelnök 2018-ban pedig személyesen is kampányolt Nyitrai mellett, amikor ajánlószelvényt gyűjtött neki. A korábbi lista alapján biztosra mehettek, bár Orbán azért megfogalmazta a kételyeit: 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt