Pont aznap járt az egri fideszes képviselő Orbánnál, amikor kiderült, hogy pártszimpátia alapján listázták a város választópolgárait

POLITIKA
2020 január 31., 10:13

Csütörtökön Eger városának közgyűlésén Mirkóczki Ádám, összellenzéki jelöltként győztes polgármester olyan papírokat mutatott be, amiket az egyik alpolgármester szekrényében találtak. Ezek olyan 2014-es listák, amiken egri választópolgárok nevét, lakcímét és „aktivitását” is feltüntették, utóbbi esetében az 1-es mutatja a Fideszt leginkább elutasító, a 7-es a leginkább elfogadó választókat. Pont úgy, ahogy a Kubatov-listákon. 

link Forrás

Az egri városházán megtalált dokumentumok között voltak Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselőjelöltnek 2014-ben gyűjtött, kitöltött ajánlóívek fénymásolatai is. Az ajánlóíveket a törvény szerint meg kell semmisíteni, az azokon szereplő adatokat tilos lemásolni, megőrizni. 

Mirkóczki bejelentette, hogy feljelentést tesz a rendőrségen személyes adatokkal való visszaélés és választási csalás gyanúja miatt.   

Nyitrai Zsolt egyelőre nem reagált Mirkóczki bejelentésére. Viszont éppen tegnap járt a továbbra is kékzakós Orbán Viktornál a Miniszterelnökségen Eger fideszes választókerületi elnökeként. 

A jelek szerint minden rendben van:

link Forrás

2018-ban nyarán egyébként Nyitrait a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízottnak nevezte ki Orbán Viktor. A miniszterelnök 2018-ban pedig személyesen is kampányolt Nyitrai mellett, amikor ajánlószelvényt gyűjtött neki. A korábbi lista alapján biztosra mehettek, bár Orbán azért megfogalmazta a kételyeit: 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.