Bárcsak ne lenne telefon, de ha már van, addig TikTokozom, amíg lehet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
  • A 15 másodperces playbackelős videókról ismert TikTok-ot már 500 millióan használják világszerte, főleg 13-24 év közötti fiatalok.
  • A tinik kedvenc appja Kínából indult, és néhány év alatt olyan sikeres lett, hogy 2019-ben már többen töltötték le, mint a Facebookot vagy az Instagramot.
  • A szülők többsége nem is tudja pontosan, mit csinál a gyereke, amikor TikTokozik, kevés felnőtt látja át az alkalmazás által teremtett új közösségi hálót és nyilvánosságot.
  • Pedig az alkalmazással akadtak már problémák, engedély nélkül gyűjtött és továbbított felhasználói adatokat kínai szerverekre, és ideális terep lehet a pedofiloknak is.
  • A 2019-es TikTop Awards győztesével, Czura Karinával és szüleivel beszélgettünk a magyar TikTok közösségről.
  • A napokban jelent meg az első magyar kutatás, amiben a hazai TikTok felhasználók szokásait próbálták feltérképezni. Az eredmények hasonlóak a nemzetközi számokhoz, az app a felsősök és a középiskolások között a legnépszerűbb, 24 évesnél idősebbnek csak a válaszadók 4 százaléka vallotta magát.
  • Az is kiderült, hogy a TikTokozók 57 százaléka felismeri Karinát, de csak 35 százalék tudta beazonosítani Karácsony Gergelyt. Az eredményeket egy rövid videóban is összefoglalta a kutatást készítő NuHeadz Talent Management.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér