„Nem tanítok fasiszta írót!”

Széleskörű felháborodást és tiltakozást váltott ki a NAT napokban publikált tervezete, ami a Magyartanárok Egyesülete szerint például mélyen gyerekellenes és

„olyan súlyosan veszélyezteti a nemzet egységét, a nemzeti kultúrát, a diákok fejlődését, a tanári munka szakmaiságát, annyira mérgezi a közgondolkodást, hogy azonnal vissza kell vonni”.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is tiltakozó akciót szervezett, aminek az egyik része abból áll, hogy a tervezettel egyet nem érő tanárok tiltakozó fotóit posztolják ki a PDSZ fb-oldalára. A legerősebb kép mindenképpen ez:

A tiltakozó pedagógus feltehetőleg a több szélsőségesen antiszemita művet publikáló, a nyilas vezetés alatt álló Nemzeti Színháznak darabot író Wass Albertre gondolt, aki a tervezet szerint a belekerülne az alaptantervbe. Hogy tényleg így van-e, az kiderül, ha reagált a megkeresésünkre. Akad, aki ennél általánosabb alapon nem ért egyet:

Van, aki ahogy van, az egészet utasítja el:

Van, aki pontosan megmondja, mi hiányzik neki az alaptantervből:

És olyan is akad, aki egyfajta egyenletként tekint az egész problémára:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó