Több helyen leszakadt a felsővezeték, volt, ahol fa dőlt a sínekre

közlekedés
2020 február 04., 12:50

A Mávinform kedd délután közölte, hogy  Nagymaros és Szob között a vihar miatt a felsővezetékekben zárlat keletkezett, így ezen a szakaszon áll a forgalom. Ezért tovább növekedhet a késés a Budapest-Vác-Szob vonalon. Pótlóbuszok rendelése folyamatban.

A Győr-Veszprém vonalon is hosszabb menetidőre számíthatnak a délután utazók, mert Győrszabadhegy és Pannonhalma, valamint Bakonyszentlászló és Zirc között is fa dőlt a sínekre. Az eltávolításáig szünetel a forgalom.

Gárdony állomáson a vihar miatt leszakadt a felsővezeték, két vágányon szünetel a forgalom. A Déliből 11:10-kor elindult, Székesfehérvárra tartó Z30-as (4524-es számú) járat nem tudja az útját folytatni.

Emiatt két másik járat is elmarad kedden: a Székesfehérvár és Budapest-Déli közötti, 12:48-as indulási idejű Z30-as (4535-ös számú), valamint a Déli és Székesfehérvár közötti, 14:10-es indulási idejű, Z30-as (4516-os számú) vonat.

Valamint Martonvásár és Székesfehérvár között a viharos szél miatt mindkét vágányon 60 km/órás sebességkorlátozást vezettek be. Emiatt 20-40, esetenként 40-60 perccel nőhet a menetidő a Budapest-Székesfehérvár vonalon közlekedő járatok esetében