CNN: 1974-ben azt mondta…, Sanders: Azt is megnézték, hogy mit írtam a harmadikos dolgozatomban?

2020 február 9., vasárnap 17:17
183

A CNN State of the Union című műsorának vendége volt Bernie Sanders, aki a demokrata párti elnökjelöltségért indul, és a végső eredmények alapján a legtöbb szavazatot kapta a káoszba fulladt iowai kaukuszon.

Sanders szerint ami Iowában történt, az szégyenteljes volt, de nem gondolja, hogy a Demokrata Párt vezetői direkt neki akartak volna ártani, még akkor sem, ha a teljes establishment, köztük a demokrata establishment ellen is megy a kampányuk.

Az interjú emlékezetes pillanata viszont nem ez volt, hanem amikor Jake Tapper műsorvezető elővette 

a veterán szenátor 1974-es nyilatkozatát.

„Az oknyomozó csapatunk azt találta, hogy 1974-ben azt mondta, illegálissá kellene tenni, hogy valaki több pénzt keressen, mint amennyit el tud költeni az életében. Azt javasolta, hogy legyen egy fizetési plafon a legjobban keresők között” - mondja Tapper.

„Mikor volt ez?”, kérdezett vissza Sanders, mire a helyzetet komolyan venni nehezen tudó Jake Tapper azt mondta, „45 éve”. 

„Jake, minden tiszteletemmel együtt, ez hét évvel azelőtt történt, hogy polgármesternek választottak volna. Azt is megnézték, hogy mit írtam a harmadikos dolgozatomban?” - kérdezett vissza Sanders.

Tapper erre megjegyezte, hogy ezt már felnőtt korában mondta (Sanders 33 éves volt 1974-ben), mire a szenátor azzal válaszolt, inkább arról beszéljenek, mit tett választott politikusként. „Visszamehetünk ahhoz, hogy mit mondtam a hetvenes években, de nem hiszem, hogy ez produktív. ”

Arra a kérdésre, hogy most akarna-e fizetési plafont, Sanders azt mondta, Trump elnöksége alatt a milliárdosok százmilliárdokkal növelték a vagyonukat, míg az átlagos amerikai munkás egy százalékos reálbér-növekedést látott egy év alatt. Szerinte ezzel kell most foglalkozni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt