61 helyreigazítási pert vesztett el tavaly a kormánymédia

A Fővárosi Törvényszéktől kikért adatok szerint 2019-ben összesen 61 sajtó-helyreigazítási pert vesztett a HírTV, a Lokál, a Magyar Nemzet, az Origo, a Pesti Srácok, a Ripost és a TV2, írja az Átlátszó. A legtöbb helyreigazítást az Origónak kellett közölnie, 21-et. 

Tavaly összesen 245 sajtó-helyreigazítási ügyben indult per, amiknek végén 65 elmarasztaló ítélet született. 61 esetben kormányközeli, 4 esetben nem kormánypárti sajtótermék vesztett.

Az Átlátszó már tavaly is kikérte az adatsort: 2018-ban összesen 109 sajtó-helyreigazítási pert vesztett a kormányközeli média.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó