Kuna Tibor 2018-ban megszerzett egy 74 négyzetméteres önkormányzati lakást a Várban

POLITIKA
2020 február 14., 06:35

Kuna Tibor, korábban milliárdos állami szerződésekkel megszórt, mostanra kegyvesztetté és egy hatalmas adócsalási ügy vádlottjává váló vállalkozó a budai Várban, az Úri utcában használ egy önkormányzati lakást havi 48 ezer forintért - írja a 24.hu. Kuna lakáscserével jutott az ingatlanhoz (a lakástörvény szerint ugyanis ilyen lakásokhoz csak így lehet), egy XVIII. kerületi, 67 négyzetméteres lakást adott az önkormányzati ingatlan kedvezményes bérleti jogáért cserébe.

A XVIII. kerületi lakás azonban a csere másnapján újra Kuna nevén volt, ugyanis visszavásárolta azoktól, akikkel elcserélte. Eszerint a cserét csak papíron hajtották végre, igazából pénzt adott a bérleti jogért.

Annak ellenére, hogy a lakástörvény pont azt igyekszik elkerülni, hogy az önkormányzati lakások bérleti joga pénzért továbbadható legyen, az eljárás nem ismeretlen a magyar ingatlanpiacon, és nem panaszkodnak miatta azok sem, akik a Várban lévő lakások bérleti jogait akarják eladni, hiszen ez a jog csak így tehető pénzzé. Korábban Bayer Zsolt publicista is így jutott lakáshoz a Várban, ő akkor a 24.hu kérdéseire azt mondta, szerinte az eljárással nem játszotta ki a lakástörvény rendelkezéseit. (24.hu)