Orbán Viktor most nem tudott érdekesebbet mondani Kásler Miklósnál, ezért inkább kihagyta a parlament nyitóülését

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Magyarország miniszterelnöke váratlanul kihagyta a parlament hétfői nyitóülését, pedig általában nem jellemző rá, hogy nem élne az alkalommal, amikor irányt adhat a nemzetnek. Az Index rákérdezett, miért nem hallhattuk Orbán Viktor felszólalását. Havasi Bertalan a következőt válaszolta: 

„A kormány most a koronavírus elleni küzdelemről szóló tájékoztatást ítélte a legfontosabbnak, és a legsürgősebbnek, arról pedig Kásler Miklós miniszter tud hiteles és alapos tájékoztatást adni.”

Az sajnos nem derült ki, hogy ha már így van, akkor Orbán Viktor miért nem a helyszínen hallgatta meg, ahogy első felszólalóként Kásler Miklós elmondja, hogyan áll a védekezés.  

Egyébként a párbeszédes Szabó Tímea máshogy látta a helyzetet, szerinte Kásler beszéde elterelés volt, arról szólt, hogy Orbán Viktor nem mert a Parlament elé kiállni a Fidesz dunaújvárosi „bődületes veresége után.

Varga Mihály képeiből egyébként az is kiderül, hogy a Fidesz-frakció szezonindító, reggeli áhitatán a miniszterelnök még ott volt Balog Zoltán mellett, a Parlamenthez közeli református templomban:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó