Orbán Viktor most nem tudott érdekesebbet mondani Kásler Miklósnál, ezért inkább kihagyta a parlament nyitóülését

képzavar
2020 február 17., 14:38

Magyarország miniszterelnöke váratlanul kihagyta a parlament hétfői nyitóülését, pedig általában nem jellemző rá, hogy nem élne az alkalommal, amikor irányt adhat a nemzetnek. Az Index rákérdezett, miért nem hallhattuk Orbán Viktor felszólalását. Havasi Bertalan a következőt válaszolta: 

„A kormány most a koronavírus elleni küzdelemről szóló tájékoztatást ítélte a legfontosabbnak, és a legsürgősebbnek, arról pedig Kásler Miklós miniszter tud hiteles és alapos tájékoztatást adni.”

Az sajnos nem derült ki, hogy ha már így van, akkor Orbán Viktor miért nem a helyszínen hallgatta meg, ahogy első felszólalóként Kásler Miklós elmondja, hogyan áll a védekezés.  

Egyébként a párbeszédes Szabó Tímea máshogy látta a helyzetet, szerinte Kásler beszéde elterelés volt, arról szólt, hogy Orbán Viktor nem mert a Parlament elé kiállni a Fidesz dunaújvárosi „bődületes veresége után.

Varga Mihály képeiből egyébként az is kiderül, hogy a Fidesz-frakció szezonindító, reggeli áhitatán a miniszterelnök még ott volt Balog Zoltán mellett, a Parlamenthez közeli református templomban:

link Forrás