Egy ukrán nő nem hajlandó elhagyni Vuhant, mert a kutyáját nem akarják vele együtt evakuálni

A kínai Hupej tartomány központja, Vuhan város volt a lassan világjárvánnyá váló koronavírus-fertőzés forrása. A legtöbb ország az utóbbi hetekben evakuálta állampolgárait a városból, ahol járványügyi szempontból a legsúlyosabb a helyzet az egész világon. Így tett Ukrajna is, viszont egy Vuhanban élő ukrán modell, Anasztaszija Zincsenko még mindig nem hagyta el a várost.

Ennek oka, hogy egyelőre nem tudták megszervezni, hogy a kutyáját, Misát is evakuálják vele együtt.

Zincsenko a BBC-nek azt mondta, ahogyan a gyerekét sem hagyná ott, nem fogja ott hagyni a kutyáját sem. Természetesen fél a megbetegedéstől, de nem tud mást tenni, vár, amíg nem távozhat a kutyájával együtt.

A nőt már Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is felhívta, hogy személyesen biztosítsa arról, nem fogják magára hagyni a városban. A BBC értesülései szerint az is lehetséges, hogy különgépet küld majd az ukrán kormány a modellért és a kutyájáért.

Zincsenko egyébként minden nap telefonon jelentkezik a családjánál, nem is nagyon van más dolga, az utcára már nem igazán engednek senkit Vuhanban, ugyanis kijárási tilalommal is igyekeznek korlátozni a vírus terjedését. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó