A Szerencsejáték Zrt. 15 millióval szponzorálta meg Mészáros Lőrinc cégét

POLITIKA
2020 február 26., 15:29
Mészáros Lőrinc a miniszterelnök 2019-es évértékelőjén.
photo_camera Fotó: Botos Tamás/444

A 24.hu a Szerencsejáték Zrt. tavalyi szponzorációs szerződéseiről írt cikkben összefoglalta, milyen kormányközeli figurák mennyi állami pénzt akasztottak le a monopolhelyzetben lévő állami szerencsejáték-vállalattól.

  • Augusztusban 15 millió forintos szponzorációs szerződést húzott be Mészáros Lőrinc érdekeltsége, a Kultúra a Magyarságért Nonprofit Kft. Ez nem először fordult elő: Mészáros 2017-ben vett egy borászati céget, abból gyorsan csinált egy kulturális céget, majd meg is jelent támogatóként az állami lottóvállalat 9 milliós támogatással.
  • 10 milliót kapott a Nacsa Olivér résztulajdonában lévő Showtime Event Kft. A céget 2013-ban a kormánypárti humorista Showtime Média Kft.-je együtt vette meg a plakátkampányokkal és a havi 525 millió forintos osztalékával ismertté vált Balásy Gyulával, 3 évig cégtársak maradtak.
  • Novemberben 90 millió ment a Mikulásgyár Alapítványnak, aminek már két éve Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata az arca.
  • 15 millió forintos szponzori szerződést kötöttek Bessenyei István (a Valton Zrt. résztulajdonosa és Sarka Kata párja) érdekeltségével, a Budapest Tenisz Centrum Nonprofit Kft.-vel, aminek a tulajdonosa az Excellent Game Mozgásakadémia és Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft., amiben Rogán volt felesége felügyelőbizottsági tag. Bessenyei másik cége (Netrise Hungary Kft.) 2018 végén kapott 40 milliót.
  • Novemberben 23 milliót kapott a Truck Race Promotion Kft., amiben 2017 óta tölt be pozíciót Szijjártó Sarolta, a külgazdasági és külügyminiszter testvére. A cégbe az elmúlt két évben enélkül is vagy 300 millió állami szponzorforint folyt be.
  • 6 milliós szponzormegbízást kapott a Kiscsillag és a Pál Utcai Fiúk menedzselését végző ETALON Produkció Kft.
  • 7,5 millió ment a Lezsák Sándor-féle Lakitelki Népfőiskola területén működő Nimród Footgolf Sportegyesületnek.