A Vígszínház társulatának 96 százaléka Eszenyi Enikő ellen szavazott

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Index azt írja, hogy bár a Vígszínház igazgatósága „jogilag aggályosnak” tartotta egy hivatalos szavazás megrendezését a társulaton belül, a színház dolgozóiból álló szakszervezet mégis lehetőséget talált arra, hogy a munkatársak közöljék a véleményüket a szakmai bizottságban a társulatot képviselő Hegyi Barbarával.

A színház igazgatói posztjára pályázó három jelölt meghallgatása után a 118 beérkező szavazatból 113-an Rudolf Pétert, 5-en pedig Eszenyi Enikőt támogatták, Csányi Jánosra nem érkezett szavazat – mondta el a lapnak Csőre Gábor színész, a szakszervezet elnöke.

A nap folyamán Eszenyi az ATV-nek adott nyilatkozatban reagált a Vígszínház egykori művészeinek nyílt levelére, amiben az utóbbi években a színházban felmondott 15 színész megerősítette a nemrég több helyről is elhangzott kritikákat az igazgató vezetési gyakorlatáról. Az egykori munkatársak arra panaszkodtak, hogy a felmondásukhoz Eszenyi „verbális erőszaka” és „agresszív vezetői kommunikációja” is hozzájárult. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó