A MÁV az összes nemzetközi jegy árát visszatéríti, ha valaki inkább mégsem utazna

közlekedés
2020 március 12., 19:38

A  MÁV-Start Zrt. a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet, a külföldi vasúttársaságok által meghozott vagy kilátásba helyezett intézkedések miatt a célországtól függetlenül, kezelési költség nélkül visszatéríti a nemzetközi jegyek árát, amennyiben az utas lemond az utazásról - közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

Közleményük szerint a nemzetközi menetjegyek jelenleg az előírásoknak megfelelően, korlátozás nélkül megválthatók azokra a vonatokra, amelyek esetében nincs ismert korlátozás. A MÁV-Start azonban a járványügyi helyzet és az életbe léptetett kormányzati intézkedések miatt kezelési költség nélkül visszatéríti az általa kiállított, április 11-ig érvényes nemzetközi menetjegyek és helybiztosítások árát, amennyiben az utas lemond az utazásról.

Abban az esetben, amennyiben a pénztárban bankkártyával vagy készpénzzel vásárolt nemzetközi menetjegy értéke nem haladja meg az 50 ezer forintot, azonnali visszatérítést kérhet az utas a nemzetközi pénztárakban vagy a személyes ügyfélszolgálatokon.

Az 50 ezer forintnál nagyobb értékű, személyesen, készpénzért vagy bankkártyával vásárolt menetjegyek visszatérítése - a vasúttársaság honlapjáról is letölthető - visszatérítési igénybejelentő nyomtatvány kitöltésével lehetséges.

A vasúttársaság felhívja az utazók figyelmét, hogy külföldön további vasúti korlátozások várhatók, emiatt bizonyos úticélokra átmenetileg felfüggeszthetik a nemzetközi menetjegyek értékesítését. A MÁV-Start arra kéri utasait, hogy az utazások tervezése és a jegyek megvásárlása előtt tájékozódjanak az aktuális nemzetközi közlekedési helyzetről a MÁV weboldalán, illetve a MÁVINFORM facebook oldalán. (MTI)