Telekes Péter sírva rohant ki, mert Eszenyi azt akarta, hogy egy darabban nyalja ki a lekvárt a hóna alól

színház
2020 március 12., 13:22
Eszenyi Enikő, a zsűri tagja, a Vígszínház igazgatója a színház- és filmművészet kategóriában odaítélt Junior Prima Díjak átadásán Budapesten, a Kálmán Imre Teátrumban 2019. október 2-án.
photo_camera Eszenyi Enikő, a zsűri tagja, a Vígszínház igazgatója a színház- és filmművészet kategóriában odaítélt Junior Prima Díjak átadásán Budapesten, a Kálmán Imre Teátrumban 2019. október 2-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Néhány újabb fejlemény Eszenyi Enikő ügyében azóta, hogy a Vígszínház társulatának 96 százaléka Eszenyi ellen szavazott:

  • Kovács Patrícia színész és Eszenyi volt titkára is felszólalt az igazgató vezetési stílusa ellen. Csikós Júlia azt mondta, Eszenyi egyszer a cipőjét is hozzávágta, „mert valami divatszalonból nem 34-es, hanem 36-os ruhát kértem ki neki egy rendezvényre. Ezt a jelmeztervezőjével és az öltöztetőjével egyeztettem, akik közül mindketten megerősítették, hogy 36-os méretet hord, de Enikő azt »kövérnek« találta. Mindegy, cipő repült, én felálltam és hazajöttem, ő pedig sírva telefonált utánam. (…) Üvöltött és megalázott. De nemcsak engem, hanem mindenkit, kivétel nélkül.”
  • A Pesti Színház Lulu című, 2008-as előadásának egyik próbájáról Telekes Péter színész így mesélt az Indexnek: „Eszenyi Enikő nem volt még igazgató, színésznő volt, én pedig a partnere, amikor a Lulu című darab próbáján lekvárt kent a hóna alá, és azt mondta, hogy az lesz a jó színpadi megoldás, ha én azt kinyalom onnan. Azt mondtam, kizárt: nincs az a művészet, amiért erre hajlandó lennék. Ebből elképesztő botrány lett. Akkora, hogy sírva rohantam ki az utcára, utánam a társulat és Enikő, aki a melltartójára kapott fel egy bundát.”
  • A Nők Lapja friss számában interjú szerepel Eszenyi Enikővel, de a lap kénytelen volt ezt a nyilatkozatot közzétenni a Facebook-oldalán: „Kedves Olvasók! A Nők Lapja hetekkel előre készül. Természetesen a magazin az abúzus minden formájától elhatárolódik, ugyanakkor bizonyíték híján az előzetes értékítélettől is. Mindemellett fontosnak tartjuk a női vezetők bemutatását a lapban. Megértésüket köszönjük!”
  • A Munkáspárt nevű kormánybarát mikropárt váratlanul kiállt Eszenyi mellett: „Eszenyi »bűne« a liberálisok szemében, hogy nem szállt be a kormányellenes politizálásba, hanem művész akar maradni. Ne engedjük, hogy Eszenyi Enikő fejét vegyék!”