Telekes Péter sírva rohant ki, mert Eszenyi azt akarta, hogy egy darabban nyalja ki a lekvárt a hóna alól

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Eszenyi Enikő, a zsűri tagja, a Vígszínház igazgatója a színház- és filmművészet kategóriában odaítélt Junior Prima Díjak átadásán Budapesten, a Kálmán Imre Teátrumban 2019. október 2-án.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Néhány újabb fejlemény Eszenyi Enikő ügyében azóta, hogy a Vígszínház társulatának 96 százaléka Eszenyi ellen szavazott:

  • Kovács Patrícia színész és Eszenyi volt titkára is felszólalt az igazgató vezetési stílusa ellen. Csikós Júlia azt mondta, Eszenyi egyszer a cipőjét is hozzávágta, „mert valami divatszalonból nem 34-es, hanem 36-os ruhát kértem ki neki egy rendezvényre. Ezt a jelmeztervezőjével és az öltöztetőjével egyeztettem, akik közül mindketten megerősítették, hogy 36-os méretet hord, de Enikő azt »kövérnek« találta. Mindegy, cipő repült, én felálltam és hazajöttem, ő pedig sírva telefonált utánam. (…) Üvöltött és megalázott. De nemcsak engem, hanem mindenkit, kivétel nélkül.”
  • A Pesti Színház Lulu című, 2008-as előadásának egyik próbájáról Telekes Péter színész így mesélt az Indexnek: „Eszenyi Enikő nem volt még igazgató, színésznő volt, én pedig a partnere, amikor a Lulu című darab próbáján lekvárt kent a hóna alá, és azt mondta, hogy az lesz a jó színpadi megoldás, ha én azt kinyalom onnan. Azt mondtam, kizárt: nincs az a művészet, amiért erre hajlandó lennék. Ebből elképesztő botrány lett. Akkora, hogy sírva rohantam ki az utcára, utánam a társulat és Enikő, aki a melltartójára kapott fel egy bundát.”
  • A Nők Lapja friss számában interjú szerepel Eszenyi Enikővel, de a lap kénytelen volt ezt a nyilatkozatot közzétenni a Facebook-oldalán: „Kedves Olvasók! A Nők Lapja hetekkel előre készül. Természetesen a magazin az abúzus minden formájától elhatárolódik, ugyanakkor bizonyíték híján az előzetes értékítélettől is. Mindemellett fontosnak tartjuk a női vezetők bemutatását a lapban. Megértésüket köszönjük!”
  • A Munkáspárt nevű kormánybarát mikropárt váratlanul kiállt Eszenyi mellett: „Eszenyi »bűne« a liberálisok szemében, hogy nem szállt be a kormányellenes politizálásba, hanem művész akar maradni. Ne engedjük, hogy Eszenyi Enikő fejét vegyék!”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó