Karanténba került a Toldy gimnázium diákja, akinek az anyjánál koronavírust mutattak ki

Egészségügy
2020 március 13., 15:49

A Kormányzati Tájékoztatási Központ megerősítette az ATV-nek, hogy a budapesti Toldy Ferenc Gimnáziumba jár annak a koronavírussal fertőzött nőnek a gyereke, akit korábban a János Kórházban kezeltek. Ahogy arról korábban írtunk, csütörtök délelőtt a diákok hazamentek az iskolából, mert az egyik osztálytársuk angolórán, a tanítás közepén megtudta, hogy az édesanyja koronavírusos. Ennek ellenére az állami szervek iskolának azt üzenték, hogy meg kell tartani a pénteki tanítást, senkinek sem adhatnak felmentést, az érintett osztály tanulóinak sem.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ most azt közölte, hogy az illetékes tisztifőorvos csütörtökön már intézkedett, a szoros kapcsolatnak számító gyerek esetében a szükséges eljárást megtette, a gyermek 14 napos járványügyi megfigyelése a Dél-Pesti Centrumkórházban elkezdődött. Hozzátették, hogy a gyerek egyébként tünetmentes.

Ugyanakkor a gimnázium többi diákjánál vagy tanárainál semmilyen járványügyi intézkedést sem látnak szükségesnek. Korábban a tesztre jelentkező diákokat és tanárokat visszautasították, azt sem javasolták, hogy házi karanténban várjanak. Pedig az érintett gyerek az utóbbi napokban élte a diákok rendes életét: sportolt, evett a menzán, és ahogy az órarend előírta, vándorolt a tantermek között. Az iskola annyit tudott tenni, hogy saját hatáskörben annyit tudott tenni, hogy rendkívüli takarítást rendelt el.