Karanténba került a Toldy gimnázium diákja, akinek az anyjánál koronavírust mutattak ki

A Kormányzati Tájékoztatási Központ megerősítette az ATV-nek, hogy a budapesti Toldy Ferenc Gimnáziumba jár annak a koronavírussal fertőzött nőnek a gyereke, akit korábban a János Kórházban kezeltek. Ahogy arról korábban írtunk, csütörtök délelőtt a diákok hazamentek az iskolából, mert az egyik osztálytársuk angolórán, a tanítás közepén megtudta, hogy az édesanyja koronavírusos. Ennek ellenére az állami szervek iskolának azt üzenték, hogy meg kell tartani a pénteki tanítást, senkinek sem adhatnak felmentést, az érintett osztály tanulóinak sem.

A  Kormányzati Tájékoztatási Központ most azt közölte, hogy az illetékes tisztifőorvos csütörtökön már intézkedett, a szoros kapcsolatnak számító gyerek esetében a szükséges eljárást megtette, a gyermek 14 napos járványügyi megfigyelése a Dél-Pesti Centrumkórházban elkezdődött. Hozzátették, hogy a gyerek egyébként tünetmentes.

Ugyanakkor a gimnázium többi diákjánál vagy tanárainál semmilyen járványügyi intézkedést sem látnak szükségesnek. Korábban a tesztre jelentkező diákokat és tanárokat visszautasították, azt sem javasolták, hogy házi karanténban várjanak. Pedig az érintett gyerek az utóbbi napokban élte a diákok rendes életét: sportolt, evett a menzán, és ahogy az órarend előírta, vándorolt a tantermek között. Az iskola annyit tudott tenni, hogy  saját hatáskörben annyit tudott tenni, hogy rendkívüli takarítást rendelt el.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó