Bezárja a Kínán kívüli boltjait az Apple

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója bejelentette, hogy a cég legalább március 27-ig bezárja a Kínán kívüli boltjait a koronavírus terjedésének lassítása érdekében. Cook elmondta, hogy mivel jelenlegi ismereteink szerint a személyes érintkezés csökkentése a leghatékonyabb mód a fertőzések elkerüléséhez, ehhez az Apple a boltjai bezárásával tud leginkább hozzájárulni.

Kína valószínűleg azért jelent kivételt, mert az ottani hírek szerint sikerült az országban nagyjából megfékezni a vírus terjedését, folyamatosan esnek az esetszámok, egyre kevesebb a halott és egyre több embert nyilvánítanak gyógyultnak. Emellett persze az is szerepet játszhat a döntésben, hogy a kínai piac nagyon fontos az Apple-nek, ugyanis nagyon élénk a verseny a kínai mobilgyártókkal, elsősorban a Huawei-jel.

A cég az interneten leadott rendeléseket természetesen továbbra is kiszolgálja, a boltok bezárásától függetlenül.

Közben viszont Európában és az Egyesült Államokban egyre súlyosabb a járványhelyzet, pénteken este már a WHO is Európát nevezte a vírus újabb epicentrumának.

Tim Cook ezen kívül azt bejelentette, hogy a cég gyűjtést indít a koronavírus elleni védekezéshez, és minden összegyűlt dollárhoz kettőt tesz hozzá saját büdzséből. (Business Insider)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó