Bezárja a Kínán kívüli boltjait az Apple

Egészségügy
2020 március 14., 07:50

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója bejelentette, hogy a cég legalább március 27-ig bezárja a Kínán kívüli boltjait a koronavírus terjedésének lassítása érdekében. Cook elmondta, hogy mivel jelenlegi ismereteink szerint a személyes érintkezés csökkentése a leghatékonyabb mód a fertőzések elkerüléséhez, ehhez az Apple a boltjai bezárásával tud leginkább hozzájárulni.

Kína valószínűleg azért jelent kivételt, mert az ottani hírek szerint sikerült az országban nagyjából megfékezni a vírus terjedését, folyamatosan esnek az esetszámok, egyre kevesebb a halott és egyre több embert nyilvánítanak gyógyultnak. Emellett persze az is szerepet játszhat a döntésben, hogy a kínai piac nagyon fontos az Apple-nek, ugyanis nagyon élénk a verseny a kínai mobilgyártókkal, elsősorban a Huawei-jel.

A cég az interneten leadott rendeléseket természetesen továbbra is kiszolgálja, a boltok bezárásától függetlenül.

Közben viszont Európában és az Egyesült Államokban egyre súlyosabb a járványhelyzet, pénteken este már a WHO is Európát nevezte a vírus újabb epicentrumának.

Tim Cook ezen kívül azt bejelentette, hogy a cég gyűjtést indít a koronavírus elleni védekezéshez, és minden összegyűlt dollárhoz kettőt tesz hozzá saját büdzséből. (Business Insider)