Sorban hirdetik ki az önkormányzatok a koronavírusügyi intézkedéseiket

A koronavírus elleni védekezésben különösen fontos szerepe van az önkormányzatoknak, azon belül is leginkább a polgármestereknek, főleg miután a kormány kihirdette a veszélyhelyzetet. Ebben a rendkívüli jogrendben ugyanis többletjogosítványokat kapnak a polgármesterek. Sok polgármester hamar reagált Orbán Viktor péntek esti, iskolabezárásokról szóló bejelentésére is, néhányan elrendelték az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék bezárását, néhányan nem.

Mindenkinek érdemes követnie saját önkormányzatának weboldalát, és ha van, Facebook-oldalát, egyelőre úgy tűnik, a polgármesterek ezeken a fórumokon jelentik be a helyi intézkedéseiket.

A XVIII. polgármestere, az MSZP-ből a DK-ba épp átlépett Szaniszló Sándor például elrendelte a helyi óvodák és bölcsődék bezárását.

A III. kerületben az MSZP-ből szintén frissen a DK-ba átlépett Kiss László nem rendelt el ilyet, de kéri, hogy az óvodákba csak egy szülő kísérje a gyereket, és előírta azt is, hogy az óvodák nem tarthatják meg a március 15-i megemlékezéseiket.

A jobbikos Mirkóczki Ádám bezáratta az egri óvodákat és bölcsődéket.

Pikó András a VIII. kerületben szombat délután dönt az óvodák és bölcsődék esetleges bezárásáról, az önkormányzat gondoskodik a közétkeztetés fenntartásáról.

A momentumos Soproni Tamás bezáratta a Bajza utcai uszodát, és az óvodai nyílt napok is elmaradnak a VI. kerületben, de az intézmények bezárásáról egyelőre nincs hír.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér