Sorban hirdetik ki az önkormányzatok a koronavírusügyi intézkedéseiket

Egészségügy
2020 március 14., 06:56

A koronavírus elleni védekezésben különösen fontos szerepe van az önkormányzatoknak, azon belül is leginkább a polgármestereknek, főleg miután a kormány kihirdette a veszélyhelyzetet. Ebben a rendkívüli jogrendben ugyanis többletjogosítványokat kapnak a polgármesterek. Sok polgármester hamar reagált Orbán Viktor péntek esti, iskolabezárásokról szóló bejelentésére is, néhányan elrendelték az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék bezárását, néhányan nem.

Mindenkinek érdemes követnie saját önkormányzatának weboldalát, és ha van, Facebook-oldalát, egyelőre úgy tűnik, a polgármesterek ezeken a fórumokon jelentik be a helyi intézkedéseiket.

A XVIII. polgármestere, az MSZP-ből a DK-ba épp átlépett Szaniszló Sándor például elrendelte a helyi óvodák és bölcsődék bezárását.

link Forrás

A III. kerületben az MSZP-ből szintén frissen a DK-ba átlépett Kiss László nem rendelt el ilyet, de kéri, hogy az óvodákba csak egy szülő kísérje a gyereket, és előírta azt is, hogy az óvodák nem tarthatják meg a március 15-i megemlékezéseiket.

link Forrás

A jobbikos Mirkóczki Ádám bezáratta az egri óvodákat és bölcsődéket.

link Forrás

Pikó András a VIII. kerületben szombat délután dönt az óvodák és bölcsődék esetleges bezárásáról, az önkormányzat gondoskodik a közétkeztetés fenntartásáról.

link Forrás

A momentumos Soproni Tamás bezáratta a Bajza utcai uszodát, és az óvodai nyílt napok is elmaradnak a VI. kerületben, de az intézmények bezárásáról egyelőre nincs hír.

link Forrás