Átáll a nyári menetrendre a BKK

közlekedés
2020 március 16., 17:26

Hétfőn is ülésezett a budapesti operatív törzs, és közleményük szerint a BKK és a BKV vezérigazgatóinak beszámolója alapján március 16-án délig az adatok az iskolaszünetekben szokásos forgalomhoz képest is 20-40 százalékos csökkenést mutattak.

De hogy még kevésbé lehessenek kitéve a BKV dolgozói a fertőzésnek, csökkenteni fogják a járatok számát: csütörtök reggeltől a nyári menetrendre áll át az összes fővárosi tömegközlekedési járat. 

Ezzel együtt az operatív törzs is arra kéri az embereket, hogy aki csak teheti maradjon otthon. Akinek meg muszáj elmennie valahova, az választhatja például a Bubikat, melyekre most havi 100 forintért lehetséges regisztrálni. 

Arról is döntöttek, hogy az elindult lomtalanítások lezajlanak, de a napokban, hetekben esedékes lomtalanításokat elhalasztja az FKF a kerületi polgármesterekkel egyeztetve.

Közleményükben írtak arról is, hogy kiemelt feladatuknak tekintik az egészségügyi szakellátásban, a tömegközlekedésben, a közrend és a közbiztonság fenntartásában közreműködők védelmét, de a megfelelő maszkok, védőruhák jelenleg tapasztalható hiánya miatt a főváros erőfeszítéseket tesz, hogy saját forrásaiból tudjon beszerezni ilyen védőfelszereléseket. Ugyanakkor kezdeményezik, hogy a kormányzati beszerzésből is mielőbb jusson a budapesti egészségügyi dolgozóknak és munkavállalóknak.