Átáll a nyári menetrendre a BKK

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hétfőn is ülésezett a budapesti operatív törzs, és közleményük szerint a BKK és a BKV vezérigazgatóinak beszámolója alapján március 16-án délig az adatok az iskolaszünetekben szokásos forgalomhoz képest is 20-40 százalékos csökkenést mutattak.

De hogy még kevésbé lehessenek kitéve a BKV dolgozói a fertőzésnek, csökkenteni fogják a járatok számát: csütörtök reggeltől a nyári menetrendre áll át az összes fővárosi tömegközlekedési járat. 

Ezzel együtt az operatív törzs is arra kéri az embereket, hogy aki csak teheti maradjon otthon. Akinek meg muszáj elmennie valahova, az választhatja például a Bubikat, melyekre most havi 100 forintért lehetséges regisztrálni. 

Arról is döntöttek, hogy az elindult lomtalanítások lezajlanak, de a napokban, hetekben esedékes lomtalanításokat elhalasztja az FKF a kerületi polgármesterekkel egyeztetve.

Közleményükben írtak arról is, hogy kiemelt feladatuknak tekintik az egészségügyi szakellátásban, a tömegközlekedésben, a közrend és a közbiztonság fenntartásában közreműködők védelmét, de a megfelelő maszkok, védőruhák jelenleg tapasztalható hiánya miatt a főváros erőfeszítéseket tesz, hogy saját forrásaiból tudjon beszerezni ilyen védőfelszereléseket. Ugyanakkor kezdeményezik, hogy a kormányzati beszerzésből is mielőbb jusson a budapesti egészségügyi dolgozóknak és munkavállalóknak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér