Csak ma 345 halálos áldozata volt a koronavírusnak Olaszországban

járvány
2020 március 17., 20:13

345 fővel 2503-ra növekedett kedden az új koronavírus (COVID-19) halálos áldozatainak száma Olaszországban. Ez 16 százalékos emelkedést jelent a hétfői számokhoz képest - írja az Al Jazeera.

Az újonnan diagnosztizált megbetegedések száma viszont közben csökken, tegnapról mára például 12,6 százalékkal nőtt «csak» a fertőzöttek száma, ami február vége, a járvány olaszországi kirobbanása óta az eddigi legkisebb növekmény. Most 31,506 fertőzöttet tartanak számon az országban.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) most arra bíztat minden kormányt, hogy pörgesse fel a vírus tesztelését a lakosság körében, mert csak a fertőzés gyors beazonosításával lehet lehet hatékonyan elejét venni a vírus további terjedésének.„A koronavírus-járvány korszakunk meghatározó közegészségügyi válsága” - fogalmazott a szervezet hétfői felhívásában.

Ursula von der Leyen: Reméljük, őszre lesz vakcina

Eközben Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke egy Twitteren közzétett videójában arról beszélt, reméli, hogy a német CureVac biotechnológiai cég segítségével

„talán őszre piacra kerülhet a koronavírus elleni védőoltás”.

Közölte, az Európai Unió 80 millió eurónyi támogatás kifizetéséről döntött a vakcina fejlesztésén dolgozó vállalatnak.

A CureVac többségi tulajdonosa, Dietmar Hopp épp tegnap utasította vissza Donald Trump egymilliárd dolláros ajánlatát az oltóanyag forgalmazása kizárólagos jogainak felvásárlására.