Csak ma 345 halálos áldozata volt a koronavírusnak Olaszországban

345 fővel 2503-ra növekedett kedden az új koronavírus (COVID-19) halálos áldozatainak száma Olaszországban. Ez 16 százalékos emelkedést jelent a hétfői számokhoz képest - írja az Al Jazeera.

Az újonnan diagnosztizált megbetegedések száma viszont közben csökken, tegnapról mára például 12,6 százalékkal nőtt «csak» a fertőzöttek száma, ami február vége, a járvány olaszországi kirobbanása óta az eddigi legkisebb növekmény. Most 31,506 fertőzöttet tartanak számon az országban.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) most arra bíztat minden kormányt, hogy pörgesse fel a vírus tesztelését a lakosság körében, mert csak a fertőzés gyors beazonosításával lehet lehet hatékonyan elejét venni a vírus további terjedésének.„A koronavírus-járvány korszakunk meghatározó közegészségügyi válsága” - fogalmazott a szervezet hétfői felhívásában.

Ursula von der Leyen: Reméljük, őszre lesz vakcina

Eközben Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke egy Twitteren közzétett videójában arról beszélt, reméli, hogy a német CureVac biotechnológiai cég segítségével

„talán őszre piacra kerülhet a koronavírus elleni védőoltás”.

Közölte, az Európai Unió 80 millió eurónyi támogatás kifizetéséről döntött a vakcina fejlesztésén dolgozó vállalatnak.

A CureVac többségi tulajdonosa, Dietmar Hopp épp tegnap utasította vissza Donald Trump egymilliárd dolláros ajánlatát az oltóanyag forgalmazása kizárólagos jogainak felvásárlására.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó