Koronavírusos a Japán Olimpiai Bizottság alelnöke

Megfertőzte a koronavírus Tasima Kozót, a Japán Olimpiai Bizottság (JOC) alelnökét, aki a szigetországi futballszövetség (JFA) vezetője is.

A pozitív teszt tényét maga Tasima erősítette meg szerdán. A Japan Times beszámolója szerint a sportvezető "enyhén lázas és tüdőgyulladás tüneteit" mutatja, de összességében "rendben van".

Fotó: Koji Ito/The Yomiuri Shimbun

A 62 éves Tasima nemrégiben Észak-Írországban, Hollandiában és az Egyesült Államokban járt, ahol különböző futballszakmai találkozókon vett részt. A tokiói nyári olimpiát a tervek szerint július 24. és augusztus 9. között rendezik meg. 

„Meg fogjuk állítani a fertőzés terjedését, és probléma nélkül megtartjuk az olimpiát, ahogy terveztük” - mondta még pár nappal ezelőtt is Shinzo Abe japán miniszterelnök. Hozzátette, hogy a végső döntést persze a Nemzetközi Olimpiai Bizottság fogja meghozni. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó