Kuba befogadta a Braemar turistahajót

Szerdán reggel kikötött a kubai Mariel kikötőjében a Braemar nevű brit turistahajó, ami február vége óta szigetről szigetre vándorolt a Karib-térségben, de sehol nem engedték kikötni a koronavírustól való félelem miatt. A hajón több mint 1000 ember utazott, köztük öt olyan, akik biztosan koronavírussal fertőződtek.

A kubai hatóságok a kikötőből a Jose Marti nemzetközi reptérre szállították az utasokat, és a kormány tájékoztatása szerint emberi szolidaritásból döntöttek úgy, hogy véget vetnek a Braemar kálváriájának. A hajó korábban Barbados, a Dominikai Köztársaság és Bahama-szigetek kikötőiben próbált kikötni, de sehol nem kapott erre engedélyt.

Kubából Londonba szállítják az utasokat, természetesen a fertőzöttek és a többi, tüneteket mutató beteg gondos elkülönítésével. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér