Kuba befogadta a Braemar turistahajót

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szerdán reggel kikötött a kubai Mariel kikötőjében a Braemar nevű brit turistahajó, ami február vége óta szigetről szigetre vándorolt a Karib-térségben, de sehol nem engedték kikötni a koronavírustól való félelem miatt. A hajón több mint 1000 ember utazott, köztük öt olyan, akik biztosan koronavírussal fertőződtek.

A kubai hatóságok a kikötőből a Jose Marti nemzetközi reptérre szállították az utasokat, és a kormány tájékoztatása szerint emberi szolidaritásból döntöttek úgy, hogy véget vetnek a Braemar kálváriájának. A hajó korábban Barbados, a Dominikai Köztársaság és Bahama-szigetek kikötőiben próbált kikötni, de sehol nem kapott erre engedélyt.

Kubából Londonba szállítják az utasokat, természetesen a fertőzöttek és a többi, tüneteket mutató beteg gondos elkülönítésével. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!