Bérelt Wizzair-gép indulhatott Kínába egészségügyi védőfelszerelésekért

Nem honvédségi szállítórepülővel, hanem egy bérelt Wizzair-géppel hozhatják el Kínából azt az egészségügyi szállítmányt, amit a magyar kormányt rendelt. Legalábbis egy Wizzair-gép tart Sanghaj felé, útba ejtve még Asztanát. 

Mint megírtuk, a csehek és a szlovákok gyorsabbak voltak. Prágába már szerdán, a szlovákokhoz csütörtökön megérkezett az első szállítmány Kínából vírustesztekkel és maszkokkal. A cseheknél azóta már több gép is leszállt, összesen 13 milliárd forintért rendeltek eszközöket, köztük összesen 10 millió maszkot, ami ott is hiánycikk volt, elnézést is kért miatt a cseh kormányfő.

A magyar kormány hárommilliárdért vett eszközöket (lélegzetetőgépeket, maszkokat és más egyeneket) Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése szerint, aki azt mondta, hogy „ezek már úton vannak, a hét végéig meg fognak érkezni”. Lakatos Tibor alezredes a koronainfón szombaton viszont arról beszélt, hogy egyelőre alapanyagokat érkeztek, jövő hétre várják a maszkokat és lélegeztetőgépeket Kínából. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó