Egy francia férfi lefutott egy maratont a hét méter hosszú erkélyén

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Elisha Nochomovitz Toulouse egyik elővárosában, Balmában lakik. Itt is érvényes a koronavírus miatt hozott kijárási korlátozás, bár a francia szabályok enyhébbek az olaszokénál: futni ki lehet menni. Nochomovitz viszont nem élt a lehetőséggel, mert szerinte ha mindenki kimegy akárcsak sportolni is, akkor semmi értelme a járvány megállítása érdekében hozott intézkedéseknek. Ezért otthon futott le egy maratont, a hét méter hosszú, egy méter széles erkélyén.

Ami azt jelenti, hogy hatezerszer kellett oda-vissza futnia. Nem is tudta követni, hol tart, a lépésszámlálóra bízta magát, közben a barátnője M&Ms-et és innivalót hozott neki. Gyakorlott futó, de ilyen körülmények között 6 óra 48 perc alatt tette meg a távot. Tartott tőle, hogy a trappolása zavarni fogja a szomszédokat, de végül nagyon megértőek voltak. 

Az erkélymaratonról nyilatkozó Nochomovitz az otthonmaradás fontosságáról beszélt, és felhívta a figyelmet az egészségügyben dolgozó hétköznapi hősökre. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!