Egy francia férfi lefutott egy maratont a hét méter hosszú erkélyén

Elisha Nochomovitz Toulouse egyik elővárosában, Balmában lakik. Itt is érvényes a koronavírus miatt hozott kijárási korlátozás, bár a francia szabályok enyhébbek az olaszokénál: futni ki lehet menni. Nochomovitz viszont nem élt a lehetőséggel, mert szerinte ha mindenki kimegy akárcsak sportolni is, akkor semmi értelme a járvány megállítása érdekében hozott intézkedéseknek. Ezért otthon futott le egy maratont, a hét méter hosszú, egy méter széles erkélyén.

Ami azt jelenti, hogy hatezerszer kellett oda-vissza futnia. Nem is tudta követni, hol tart, a lépésszámlálóra bízta magát, közben a barátnője M&Ms-et és innivalót hozott neki. Gyakorlott futó, de ilyen körülmények között 6 óra 48 perc alatt tette meg a távot. Tartott tőle, hogy a trappolása zavarni fogja a szomszédokat, de végül nagyon megértőek voltak. 

Az erkélymaratonról nyilatkozó Nochomovitz az otthonmaradás fontosságáról beszélt, és felhívta a figyelmet az egészségügyben dolgozó hétköznapi hősökre. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér