Lehetne éppen a koronavírus terjedéséről is részletes tájékoztatást adni a kormányzati oldalon, de mégiscsak fontosabb, hogy Kovács Zoltán elmondja a véleményét az ellenzékről

POLITIKA
2020 március 24., 22:21

„Megbízható, ellenőrzött információk az új koronavírussal és a védekezéssel kapcsolatban. Friss információk a nap 24 órájában” - így mutatja be magát a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs hivatalos Facebook oldala.

Az oldalnak majdnem 110 ezer követője van, ők alighanem a koronavírussal kapcsolatos friss, hivatalos információkra lennének kiváncsiak. Ezekből az operatív törzs egyre kevesebbet oszt meg. Európában mindenhol közölnek területi adatokat a koronavírusos betegekről, nálunk nem. Pedig talán segítene abban, hogy a járványt ne egy távoli betegségnek tartsák sokan, ami úgysem ér oda. Ugyanígy fokozhatná a figyelmet, ha megosztanák a betegek életkorát, és nem olyan vírusként menne át a köztudatba a Covid-19, ami csak az idősekre veszélyes. De életkort sem árulnak el a fertőzöttekről.

Ehelyett az érdeklődők megkapják Kovács Zoltánt, a kommunikációs akciócsoport vezetőjét, ahogy az ellenzéket minősítgeti és káoszt emleget amiatt, mert nem szavazták meg az utolsó pillanatban benyújtott felhatalmazási törvény soron kívüli elfogadását. 

link Forrás

Az ellenzék az elutasítást azzal indokolta, hogy nem bíznak az Orbán-kormányában, amiről „az elmúlt hetekben kiderült, hogy alkalmatlannak bizonyult időben felismerni a veszélyt és kezelni azt”, és „továbbra se partnerként kezeli a magyar polgárokat és képviselőit, hanem jelentős részében legyőzendő politikai ellenfelet lát”. Ezért korlátlan időre nem akartak felhatalmazást adni a kormánynak. 

Amióta Kovácsot kinevezte Orbán Viktor a kommunikációs akciócsoport vezetőjének, érezhetően átalakult az operatív törzs kommunikációja. Erre rögtön szép példa volt a koronavirus.gov.hu-n, amikor Kovács bejelentette, hogy 

„a kormány megteremtette az egyértelmű, hiteles és megbízható információáramlás alapjait a koronavírus-járvánnyal összefüggésben, a fertőzésről a lakosság a koronavirus.gov.hu internetes oldalon érheti el a legfrissebb, legegyértelműbb és legpontosabb tudnivalókat”.

Ez a bejelentés így néz ki az érintett koronavirus.gov.hu-n, a cikkben rögtön ott van egy másik videó is, amin Kovács a baloldali ellenzék politikai haszonszerzését ecseteli. 

photo_camera Fotó: koronavirus.gov.hu