Pécsi időseknek fog segíteni az MSZP elnöke

Egészségügy
2020 március 25., 06:05

Önkéntesnek áll Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, aki jövő héttől részt vesz a pécsi önkormányzat által indított PAPI – Program A Pécsi Idősekért programban. Erről kedden beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában, amikor arról volt szó, hogy milyen lehetőségei lesznek az ellenzéknek a felhatalmazási törvény elfogadása után.

A pécsi program célja, hogy az idős, egyedülálló embereknek ne kelljen elmenniük bevásárolni vagy a gyógyszertárba, helyette aki igényli, annak hetente kétszer megveszik és kiszállítják a szükséges dolgokat.

Az igazságügyi miniszter által benyújtott felhatalmazási törvény arról szól, hogy az alapból 15 napig érvényes veszélyhelyzetet a koronavírus miatti „veszélyhelyzet megszűnéséig” meghosszabbítanák, és azzal számol, hogy így az országgyűlésnek 2020-ban már össze sem kellene ülnie. Ebben az időszakban a kormány gyakorlatilag rendeletekkel irányíthat. Hétfőn az ellenzéki pártok nem szavazták meg a javaslatot, mert a kormány tervei szerint a rendkívüli állapotnak nem lesz időbeli korlátja. A kormánytöbbség ennek ellenére nélkülük is el tudja fogadni a törvényt.

Az utóbbi napokban a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Ríg Lajos is jelezték, hogy önkéntesnek állnak.